לא משנה מי שואלים, כולם מסכימים שאין כמו עוגת בסבוסה לשדרוג היום ושיפור מצב הרוח!
עוגת בסבוסה סולת רכה ומענגת עם תוספת שקדים מעל העוגה וסירופ מתוק במיוחד הנותן מרקם שיטריף לכם את החושים
עוגה קלה ופשוטה שהכי כיף להכין ולעשות כיף בנשמה. רק נותר קנקן תה על הצד ומובטח לכם פינוק מיוחד!
מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי
ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס: כוס חד פעמי חם
תבנית: תבנית תנור (תבנית מלבנית 30x20 ס"מ).
המצרכים
- 5 ביצים מופרדות L
- ¾ כוס סוכר (134 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
- ¾ כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
- 1 ¼ כוסות סולת חיטה (178 גרם)
- ½ כוס קוקוס טחון (38 גרם)
- ½ כוס קמח לבן (78 גרם)
- שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס שקדים מולבנים שלמים (73 גרם)
לסירופ סוכר:
- 1 כוס מים (240 מ"ל)
- 1 ¼ כוסות סוכר (224 גרם)
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים, ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות בדיוק.
- לאחר מכן מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים (אחד אחד).
- מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן עד לאיחוד. ואז מוסיפים את הסולת, קוקוס, קמח, ואבקת האפייה.
- נותנים עוד הקצפה קצרה עד לאיחוד חומרים ועוצרים.
- שופכים את התערובת אל תוך תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- שמים לאפייה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר 5 דקות של אפייה מוציאים את העוגה, ומסדרים יפה את השקדים ואז מחזירים להמשך אפייה.
- להכנת הסירופ - מביאים את מצרכי הסירופ לרתיחה ומבשלים עוד 7 דקות. מכבים ומצננים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר. כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה.
- מוזגים את סירופ הסוכר מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: בסבוסה סולת אוורירית
לסמן עם סכין או רק להניח שקדים? |
את משתמשת במיץ תפוזים טרי או מבקבוק? תלוי בעונה, אני תמיד מעדיפה טרי. |
האם כוס מים וכוס וחצי סוכר מספיק כדי להרטיב אותה לא משנה באיזה תבנית היא נאפית? מספיק בהחלט. התבנית תלוי בגובה שרוצים לקבל, אני אוהבת אותה לא גבוהה ואופה בתבנית של התנור. |
מה חושבים על: בסבוסה סולת אוורירית
-
- אורלי כליף:
“זאת הבסבוסה הכי טעימה שהכנתי, האמת כבר הפסקתי להכין חחחחח לא יכולה להמשיך להרשות לעצמי לאכול חצי תבנית או יותר לבד חחח”
- אורלי כליף:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים אל תפספסו!