סופגניות במילוי קרם וניל
עם מלית מתוקה ומפנקת!
גלו עכשו את הסוד להכנת סופגניות מופלאות כמו בקונדיטוריות, עם הפתעה מתוקה בפנים.
מתכון לסופגניות מושלמות ובלתי שגרתיות שמטוגנות עם מלית מושחתת של קרם וניל עשיר מפנק.
מתכון מנצח בטעם משגע שלא ניתן לעמוד בפניו, אולי הן מעט מורכבות אך שוות כל דקה של עבודה!
מתכון לסופגניות מושלמות ובלתי שגרתיות שמטוגנות עם מלית מושחתת של קרם וניל עשיר מפנק.
מתכון מנצח בטעם משגע שלא ניתן לעמוד בפניו, אולי הן מעט מורכבות אך שוות כל דקה של עבודה!
מתכון באדיבות: ליטל כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 חבילה שמרים טריים משקית + משפר אפייה
- 120 גרם סוכר
- 200 מ"ל מים
- 300 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 30 מ"ל ויסקי
- כפית תמצית וניל
- 50 גרם חמאה רכה
- כף מלח
לקרם וניל:
- 4 חלמונים
- ¼ כוס חלב
- 50 גרם קורנפלור
- 2 כוסות חלב
- 80 גרם סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- ½ מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מערבלים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה למשך כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה וללוש עוד 5 דקות, הבצק דביק ממש וזה בסדר!
- מעבירים לקערה ואז שמים למקרר להתפחה של שעתיים.
- לאחר מכן מחלקים לכדורים במשקל 40 גרם ושמים להתפחה כשעה וחצי. אחרי זאת לטגן!
- לקרם וניל: לקערה נוסיף 4 חלמונים עם רבע כוס חלב קר ו-50 גרם קורנפלור, וטורפים עד חלק.
- בינתיים בסיר שמים 2 כוסות חלב, 80 גרם סוכר, 20 גרם סוכר וניל. מחממים אך לא להרתיח.
- לעשות השוואת טמפ' בין החלב החם לחלמונים כלומר מכניסים מעט חלב כל פעם ולטרוף, נעביר את כל תכולת החלמונים לסיר שוב וטורפים במרץ עד שמסמיך ומעבירים למקרר עד צינון מלא.
- כאשר הקרם מתקרר לשים במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת חלקה ואליה מקפלים חצי מיכל שמנת מתוקה שהקצפנו.
- למלא את הסופגניות
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סופגניות וניל
איך מטגנים? |
מה אפשר במקום חלב? |
אפשר אלכוהול אחר במקום הוויסקי? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: ליטל כהן
אואו נירא פצצה מתכון מעולה מגרה אני רצה להכין!!!
שמחים שאהבת, אל תשכחי לעדכן איך יוצא בקבוצה שלנו:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
בהצלחה ובתיאבון!