סמבוסק פיצה מושלם
עם גבינה עשירה ורוטב פיצה משגע
לימים האלה שקמים בבוקר עם חשק למשהו גבינתי ומושחת, המתכון הזה הוא האחד!
סמבוסק פיצה טעים יותר ממיטב המאפיות – סמבוסק אוורירי הממולא בגבינה עשירה ונמסה עם רוטב פיצה מושחת.
סמבוסק קל להכנה ומהיר שרק מצריך לידו סלט טרי וביצים קשים – ויש לכם ארוחה שלמה ומפנקת במיוחד!
מתכון באדיבות: מעיין בן אבו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 וחצי כף שמרים
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות חומץ
- 3 כפות שמן
- 250 מ״ל מים
- 1 כף שטוחה מלח
לרוטב פיצה :
- בקבוק של מחית עגבניות של mutti
- שום כתוש
- מעט סוכר
- אורגנו
- מלח
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה, נשים את הקמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, וחומץ, ואז נתחיל לערבב, נתחיל להוסיף בהדרגה את המים עד שמתחיל להתגבש בצק ואז נוסיף את השמן. נמשיך ללוש ואז נוסיף את המלח.
- ללוש במשך 8 דקות עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. (הבצק צריך להיות מעט דביק, לא דביק מדי).
- נשמן קערה ונניח את הבצק להתפחה של 45 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- אחרי שהבצק תופח, נחלק את הבצק לכדורים של 110 גרם, ואז נכדרר ונניח על משטח, נכסה את הבצק למנוחה של 5 דקות ונתחיל לעבוד.
- נפתח כל כדור לצורת עיגול ונשים במרכז הבצק רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת, מוצרלה, ותוספות לפי בחירה. אחרי זאת נסגור לצורת משולש עם פתח באמצע, נניח את הסמבוסק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונבריש בחלמון ומעט סילאן ומים ונפזר שומשום.
- בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות, כשהתנור חם והגיע לטמפרטורה הרצויה, נכניס את הסמבוסקים לתנור למשך 12-15 דקות עד שמזהיב.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: סמבוסק פיצה מושלם
-
- שירן אטיאס:
"בהשראתך קמתי להכין ויצא מושלם" - אורטל שדה:
"הבצק אכן מושלם,יצא מעולה!"
- שירן אטיאס:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים אל תפספסו!
הפוסט המקורי: מעיין בן אבו
יצא לי דביק
מה עושים???
היי שלומית!
מתנצלים שיצא ככה. בצק דביק אפשר לתקן רק באמצעות הוספת קצת קמח ולהבא לשים פחות מים ממה שרשום במתכון.
בהצלחה 🙂