שקשוקה מיוחדת בחלה
רעיון חדש ויצירתי לשקשוקה מפנקת
אם מחפשים לשדרג את השקשוקה הרגילה של השבת אז בואו תגלו את הסוד! רעיון חדש ויצירתי מפנקת המשלבת לחמניות אווריריות וחלומיות העוטפות אותה
מאפה מענג במיוחד שהכי מתאים לארוחת בוקר מושלמת ובלתי נשכחת, ואז כבר מובטח לכם יום מבורך!
מאפה מענג במיוחד שהכי מתאים לארוחת בוקר מושלמת ובלתי נשכחת, ואז כבר מובטח לכם יום מבורך!
מתכון באדיבות: יפה טל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: כוס חד פעמי חם
המצרכים
- שקשוקה
- מלח גס
- שומשום רגיל וגם שחור
- ביצים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 ¼ כף שמרים
- 1 ½ כף שמן זית
- 1 ½ כף שמן רגיל
- 1 כפית מלח
- ½ כפית משפר אפייה (לא חובה!)
- מים פושרים לפי הצורך (בערך כוס וחצי)
אופן ההכנה
- במיקסר לשים בערך 7 דקות, מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי הלישה.
- נותנים לבצק לתפוח עד שמכפיל את הנפח שלו.
- יוצרים כדורים מהבצק ונותנים עוד רבע שעה התפחה כשמכוסה במגבת. מברישים בביצה ומפזרים מלח גס, שומשום רגיל וגם שחור.
- מסדרים בתבנית ואופים בערך 10 דקות על 180 מעלות.
- אחרי אפייה, מוציאים ומוסיפים את השקשוקה שהכנו לפני. ואז שוברים ביצים ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות. כל אחד ורמת העשייה של הביצים שאוהב.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על : שקשוקה מיוחדת בחלה
- מירלי ברכה:
"טעים בטירוף אני גם הכנתי אתמול"
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי
- צלי בקר עם תפוחי אדמה
- סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הפוסט המקורי: יפה טל
הי אבל בטוח שהתפחה רק רבע שעה
היי מיכל,
נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח שלו, כלומר, לפחות שעה-שעה וחצי של התפחה.
בהצלחה 🙂
אני לא ההבתי
את המרשם סורי שאני אומרת אבל השקשוקה היתה נהדרת
היי מיכל,
שמחים לדעת שלפחות נהנית מהשקשוקה.
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים שווים כל יום ישירות אלייך 🙂
ההתפחה היא רק רבע שעה?
התפחה ראשונה עד להכפלת נפח, קורצים צורות ומתפיחים שוב רבע שעה.
איזה מתכון נהדר. הנכדים יתעלפו. תודהו
שמחים שאהבת נירה – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
היי
האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים ?מה הכמות הנדרשת והאם יש מצרכים שצריך לשנות
שיפי
השמרים במתכון הינם שמרים יבשים, בהצלחה ובתיאבון!