Advertisements
| |

מתכון לעוגת שמרים מנצחת

מיוחדת במינה עשויה מבצק העשיר בחמאה וחלב עם מלית נדיבה של פרג.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
עוגת שמרים מנצחת
Advertisements

מתכון לעוגת שמרים – תתכוננו לכייף ולהתפנק עם עוגת שמרים פרג אגדית עם המון המון פרג, מהסוג שלא מפסיקים לחתוך עוד עוד פרוסה.

עוגת שמרים מנצחת מיוחדת במינה המורכבת ממתכון של בצק שמרים מושלם עשיר בחמאה וחלב המרודד דק דק עם מלית נדיבה של פרג מפנק עם שמנת מתוקה.

סך הכל מתקבל טעם מיוחד ומרקם שמיימי ששולח תענוג לכל חלק וחלק בגוף. חובה לנסות!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

עוגת שמרים פרג
צילום: מלי מאירוב

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שמרים מנצחת

מתכון לעוגת שמרים מנצחת

מיוחדת במינה עשויה מבצק העשיר בחמאה וחלב עם מלית נדיבה של פרג.
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 3 רולדות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

3 תבניות אינגליש קייק
כוס מידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • כוס חלב (פושר)
  • חמאה רכה (100 גרם)
  • 1 ביצה + חלמון
  • מלח (קורט)

למילוי פרג:

  • 2 כוסות פרג (טחון טרי)
  • צימוקים (אופצינלי לפי הטעם)
  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת שקדים / פירורי ביסקוויטים
  • חמאה (25 גרם )
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 1 ביצה
Advertisements

אופן ההכנה

  • מערבלים את החמאה רכה חתוכה לקוביות, עם הסוכר והחלב כ 2 דקות.
  • מוסיפים את הקמח והשמרים וממשיכים לערבל במיקסר למשך 7 דקות עד שהבצק מתנתק מן הדפנות ומתגבש טוב.
  • מחלקים את הבצק ל - 2, מכסים ומתפיחים במקרר לפחות שעה וחצי.

מילוי הפרג:

  • מכינים בקלחת על ידי בישול את כל המרכיבים על אש בינונית עד נמוכה, עד שהפרג מבעבע, אז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עוד רבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם.
  • מכיניסים את הביצה למחית הפרג אחרי קירור קל ואז לבחוש היטב ומכניסים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • כעת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-3 חלקים.
  • מפדרים קלות את משטח העבודה ומרדדים דק, ואז מורחים בנדיבות פרג ומכינים רולדות.
  • מומלץ לאפות בתבנית אינגליש קייק כדי לשמור על הצורה.
  • מתפיחים כשעה לפני האפיה, ואז מורחים ביצה מהולה במעט חלב על הרולדות.
  • שמים לאפייה על 190 מעלות עד להזהבה.
Advertisements

הערות וטיפים

  • לשים לב שיש קמחים חדשים (כמו קמח עוגיות קמח עוגות וכדומה) שהם טחונים יותר דק יותר ומעודנים, אם משתמשים בהם יש להוסיף עוד חצי כוס קמח למתכון המקורי.
  • חשוב שנכין את מילוי הפרג כמה שעות מראש ואז לשים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: מתכון לעוגת שמרים

שאלה: ניתן למלא במשהו אחר?
אפשר בנוטלה.
יש אפשרות פרווה?
לא במתכון זה.
איפה רוכשים פרג ? ואיך יודעים אם הוא טרי?
חנויות תבלינים טוחנים טרי במקום ושומרים במקפיא עד לשימוש.
אפשר מחמאה במקום חמאה?
אפשר.
אפשר במקום רולדה לעשות בצק למטה למלא פרג ומעל שוב בצק?
לדעתי כן.

 


הבמה כולה שלכם:

מתכון לעוגת שמרים מנצחת

עוגת שמרים מנצחת
צילום: גילה גבאי

"יצא מושלם תודה מלי!"
גילה גבאי

 

עוגת שמרים פרג
צילום: מלי מאירוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

  1. העוגה נראית נהדר אני מעוניינת במתכון
    מאד אשמח!
    האתר הזה נראה מאד מעניין ומוצלח.
    אשמח לגישה למתכונים.תץ
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements