| | | |

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגה רכה, פשוטה, ומומלצת ביותר שתככב בשבת הקרובה ובכל שבת אחריה!
בהשראת: מיכל מדינה
ציון 4.37 על ידי 22 דירוגים
עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגת השוקולד הקלאסית והשווה ביותר באה לככב אצלכם במטבח ולעשות שמח לכולם!

עוגת שוקולית מושלמת ומושחתת בטעם ממכר במיוחד עם ציפוי שוקולד עשיר ומושחת.

עוגה רכה, פשוטה, ומומלצת ביותר במיוחד לימי הולדת ואירועים מיוחדים, ואז נותר רק לקצור מחמאות!

ספר המתכונים של מיכל מדינה

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגה רכה, פשוטה, ומומלצת ביותר שתככב בשבת הקרובה ובכל שבת אחריה!
ציון 4.37 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: מיכל מדינה

ציוד

תבנית קפיצית 24
כוס מדידה אוניברסלית כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה

המצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/2 חפיסה שוקולד מריר (50 גרם )
  • 1/2 חפיסה שוקולד חלב (50 גרם )

אופן ההכנה

  • מקציפים חמש ביצים בטמפרטורת החדר עם כוס סוכר למשך 4 דקות.
  • אחרי זאת מוסיפים כוס שמן לאט תוך כדי ההקצפה, כוס שמנת מתוקה, כוס קמח, כוס שוקולית, שקית אבקת אפיה. לא מקציפים יותר מדי רק עד שאין גושים.
  • מעבירים לתבנית ושמים לאפייה על 170 מעלות בחלק התחתון של התנור (מסילה שניה מלמטה) למשך 40 דקות.
  • את השמנת שנשארה אפשר לחמם קצת ולהוסיף חצי חפיסת שוקולד מריר וחצי חפיסת שוקולד חלב.
  • כמה דקות אחרי שהעוגה יוצאת עושים בה קצת חורים עם קיסם ושופכים את הקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולית

 

אפייה רגילה או טורבו?
אפייה רגילה.
אפשר לאפות בתבנית חד פעמית?
רצוי שלא, אבל אם אופים בתבנית חד פעמית מרפדים אותה בנייר אפיה.
אפשר לעשות עם שמנת צמחית שיהיה פרווה?
אפשר.

הבמה כולה שלכם:

״תודה רבה על המתכון אני הכנתי את העוגה יצא נדיר״
רחל וקנין

"אחת העוגות הכי קלה להכנה והכי טעימה בעולם רכה ואוורירית."
מירה יעקוב

"נראה טוב וטעים וקל תודה על המתכון".
לאה לייזורביץ

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות
צילום: מיכל מדינה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים אל תפספסו!

Similar Posts

18 Comments

  1. 5 stars
    עשיתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא מטעמי בריאות. חתיכה אחת משביעה? יצאה נהדרת. חבל שהיא אפשר לפרסם תמונה כאן. פשוט מעולה. תודה לך.❤

    1. שמחים שאת נהנית מהמתכונים שאנחנו משתפים, תמיד תענוג לשמוע. מקווים שתמשיכי להנות ואל תשכחי למסור ד"ש!

    1. היי ענתי, גודל הביצים לא צויין בפוסט המקורי, לפי הניסיון שלנו גודל M מתאים.
      בהצלחה ובתיאבון – צוות מתוקים

    1. היי אסתי, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה אך בד"כ הכלל בהמרה הוא להשתמש באותה כמות קמח כוסמין ולהפחית ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה.
      בהצלחה ובתיאבון!
      צוות מתוקים

    1. היי זהבה!
      מתנצלים על כך. תיקנו את המתכון וכעת כוס הקמח מופיעה בו.
      תודה רבה ששמת לב 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?