| | | |

סירות תפוחי אדמה ממולאות

סירות תפו"א קריספיות עם מילוי מפנק שמככבות כל חג - והשנה גם אצלכם!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחון ופטריות

המנה שהולכת לגנוב את כל תשומת הלב על השולחן!

סירות תפוחי אדמה קריספיות עם מילוי מפנק של בשר טחון, פטריות והמון ירק ותיבולים. שיכולות לשמש כתוספת חגיגית לשולחן או עוד מנה מפתה לפנק את המשפחה.

מנה מפנקת הדורשת מעט השקעה לקבלת טעם ומרקם משגע ששווה כל שנייה של מאמץ!

סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחון ופטריות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

אז איך מכינים?

סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחון ופטריות

סירות תפוחי אדמה ממולאות

סירות תפו"א קריספיות עם מילוי מפנק שמככבות כל חג - והשנה גם אצלכם!
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים
  • 1 כף סוכר
  • 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף)
  • מלח ופלפל שחור
  • כוסברה טחונה יבשה ופפריקה מתוקה (מי שאוהב אפשר מעט כמון)
  • מעט שומן כבש (אפשרות)
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף שום כתוש

אופן ההכנה

  • לוקחים 4 תפוחי אדמה גדולים שרחוצות היטב ומבשלים אותם עם הקליפה. אחריזאת מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
  • חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
  • כעת חותכים 2 בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
  • מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
  • מוסיפים סלסלת פטריות כשחוצים כל פטריה לשניים.
  • מטגנים עוד דקה. ואז מורידים מהאש ומוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
  • מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ושמים בתנור לאפייה של 15 דקות על 200 מעלות חום.
  • כעת נמלא את תפוחי האדמה במילוי ונאפה להשחמה כ-30 דקות.

הערות וטיפים

אפשר להזליף טחינה בהגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות ותשובות: סירות תפוחי אדמה 

אם מכינים את זה מראש, איך מומלץ לחמם לפני ההגשה?
עושים הכל חוץ מהכנסה לתנור. שומרים במקרר מכוסה, ומכניסים לתנור ישר לאפיה.
לאפות את תפו"א לבד רבע שעה ואחכ שוב עם המילוי?
אם אוהבים את תפוחי האדמה יותר קריספי אז כן.
רעיון לרוטב אחר במקום טחינה?
פטריות. ואפשר גם בלי.
מה עם כל התוכן שהוצאנו לא משתמשים בו?
לא. אפשר לעשות פירה או קציצות תפוחי אדמה.
כשאת רושמת לבשל את התפוחי אדמה הכוונה רק להרתיח במים?
בישול מלא, לשים אותו רק במים עד שיתבשל.

סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחון ופטריות

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?