מתכון: עוגת שמרים שוקולד בבקה מנצחת
מצרכים
תבנית: 4 עוגות בתבניות אינגליש קייק
לבצק:
1/2 קילו קמח
1/2 שקית שמרית
100 גרם חמאה
150 מ"ל חלב
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
למילוי:
לשמן תבנית קוגלהוף (עם חור באמצע) בקוטר 26 ס"מ
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1 כפית קינמון
100 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם חמאה רכה מאוד
ביצה טרופה, לזיגוג
אופן הכנה
-
- נתחיל בבצק – מכניסים לתוך מיקסר עם וו לישה את הקמח ונערבב לתוכו את השמרית
- נמיס חמאה ונערבב עם חלב קר לקבלת תערובת הטמפרטורה של חדר, ואז נוסיף לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
- נעבד עד שמקבלים בצק, ונוסיף מלח. נמשיך לערבב עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמקבלים בצק חלק ומבריק, וגם מעט דביק.
- חשוב לכסות בניילון נצמד את הבצק ואז להניח במקום חמים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- נעבור להכנת המילוי – נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, נרדד כל חלק למלבן בערך בעובי 1/2 ס"מ.
- נמרח בחמאה ונפזר את מלית השוקולד באופן אחיד, ואז מגלגלים לרולדה.
- עכשיו מגיע הזמן לאומנות הסיבוב – נפתל את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ונניח בתבנית משומנת היטב.
- נבריש בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת.
- נאפה בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
- טיפ מתוק: אפשר לא להתפיח שוב לפני האפייה העוגה מתקבלת קצת דחוסה. מי שאוהב בצק יותר אוורירי אפשר להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה
שאלות ותשובות
שאלה: כמה שמרים יבשים שמים אם ממירים ?
תשובה: 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים. באופן כללי אפשר ורצוי להפחית מכמות השמרים, ולהוסיף זמן תפיחה.
שאלה: לחלק את הבצק לשתיים מחצי קילו אז אך את עושה מכל חצי את הצורה?
תשובה: אחרי שמכינים את הרולדה את פורסים אותה לאורכה ואז יוצרת קליעה ביניהם.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
- מתכון: עוגת שמרים גבינה
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!