אין על עוגות הגבינה הלבנות הקלאסיות המבטיחות לספק תענוג לפה. והפעם קבלו עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שיוצאת גם גבוהה וגם אוורירית כמו ענן עם מרקם מנחם ונהדר. עוגה פשוטה שכל אחד יכול להכין במתכון מפורט עם טיפים שיבטיחו לכם חוויה טעימה ומוצלחת, אז רוצו לנסות!
מתכון: עוגת גבינה אפויה נקייה וגבוהה ללא תחתית
מצרכים
תבנית: סיר ג’חנון משומן, או תבנית 24 / 26 , או תבנית חד פעמית עמוקה עגולה או מרובעת
5 ביצים בגודל L
750 גרם גבינה לבנה 5% אפשר גם 9% או יותר…..אני משתמשת רק ב- 5%
1 גביע גבינת סימפוניה טבעית 5%
1 שמנת חמוצה 9%
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון (מלימון שלם) (לא חובה אבל מוסיף המון!)
1 אינסטנט פודינג וניל (יוצא בערך 4 כפות מלאות)
4 כפות גדושות קורנפלור
כוס סוכר (אפשר גם פחות)
טיפים להצלחה
- מוציאים גבינות וביצים שעה לפני התחלת הכנת העוגה.
- מומלץ לאפות את העוגה בלילה אחרי שמסיימים לאפות בתנור! ומשאירים את העוגה כל הלילה בתנור (כאשר התנור כבוי) ובבוקר מכניסים למקרר.
- לא לשכוח לשמן את התבנית ולרפד את התחתית והדפנות, וגם לשמן בשמן ספריי גם את נייר האפייה (מבפנים ובחוץ).
- עוגת גבינה מאוד עולה במהלך האפייה אולם בסופו של דבר תהיה בגובה ההתחלתי (גובה הבלילה ששפכנו לכל קערה או תבנית שבחרנו)
אופן הכנה
- מפרידים ביצים ומתחילים להקציף את החלבונים (עד שנתחיל לקבל קצף כמו קצף גילוח) ולאט לאט מוסיפים 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך להיזהר לא לשבור את הקצף (ההקצפה בערך 4-5 דקות) תלוי במכשיר ההקצפה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים גבינות, אינסטנט, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר וניל. מערבבים עד לעיסה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים לקערת הגבינות חלק מהקצף ומערבבים היטב (השוואת טמפרטורה). מוסיפים עוד חלק אבל הפעם מוסיפים בצורה עדינה יותר כמו ליטוף וכך עד שכל החלבונים המוקצפים מתאחדים עם קערת הגבינות.
- מחממים תנור על 200 מעלות, בתחתית התנור שמים תבנית תנור (את העמוקה יותר) ובתוכה מים רותחים, מעל שמים רשת תנור. כאשר הבלילה בתוך התבנית שבחרנו נותנים כמה מכות עדינות על השיש עם התבנית (שלא יהיו בועות אוויר)
- נאפה למשך 20 דקות על 200 מעלות ולאחר 20 דקות נפתח את התנור לכמה שניות בלבד שיצאו אדים, אחרי זאת נסגור את התנור ונוריד ל-150 מעלות לעוד שעה וחצי בערך (תלוי בתנור). אחרי עוד רבע שעה נפתח שוב את התנור לכמה שניות וזהו אחרי שעה וחצי בערך מכבים את התנור ולא פותחים יותר עד הבוקר!
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה
- מתכון: סלט חלומי ופטריות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!