| | |
פותחים את השבת כמו שצריך עם מאפים טעימים ובריאים שישדרגו לכם את היום! מאפה זעתר ושמן זית ביתי שמכינים מבצק טעים שאין כמוהו ומפזרים המון המון זעתר ושומשום מעל למרקם וארומה משגעת. רק נותר להכין קנקן תה ליד וכבר מובטח לכם בוקר מבורך וטעים כשמתחילים יום עם מאפה זעתר מפנק שכזה!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מאפה זעתר עם שמן זית כמו במאפיות

מצרכים 

כוס: כוס 240 מ"ל

לבצק:
500 גרם קמח
כפית וחצי שמרים
כף סוכר
1 ביצה
3 כפות שמן
כוס וחצי מים פושרים
כפית מלח

לתערובת הזעתר:
2 כפות זעתר טחון מעורבב עם שומשום (אפשר לקנות טחון באותו יום כך זה טרי והארומה משגעת)
מעט מלח
שמן זית עד שזה הופך למשחה לא סמיכה (בערך שליש כוס)


אופן הכנה 

  • מערבבים את השמרים והקמחף ואז מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים ביצה וכוס מים, ולשים עד שמתגבש לבצק. מוסיפים גם את המים הנותרים והשמן, ונלוש כמה דקות. אחרי זאת מוסיפים מלח ולשים שוב ל-2 דקות. 
  • בודקים אם צריך עוד רבע כוס מים – הבצק צריך להיות דביק לא דליל.
  • משמנים מלמעלה מעט ויוצרים כדור חלק.
  • מכסים ומתפיחים לפחות שעה.
  • אחרי זאת מורידים נפח וללוש ואז מתפיחים שנית.
  • מורידים על שיש מקומח היטב, ומחלקים ל-15 כדורים חלקים. מתפיחים 15 דקות. עם ניילון רופף מעל.
  • מתחילים בכדור הראשון – מניחים בזהירות את כדור הבצק על משטח מקומח, לוקחים כוס וטובלים בקמח את התחתית הכוס ולעשות בבצק גומה.
  • דוחפים טיפה לצדדים כך יווצרו שוליים. ואז מניחים על נייר אפיה.
  • לוקחים כפית מהתערובת ומניחים במרכז ועם גב הכפית עושים סיבובים כדי למרוח את תערובת הזעתר.
  • אופים על 190 מעלות עד להזהבה.

 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר ללוש בידיים ולא במיקסר?
תשובה: כן אפשר , אני לשתי בידיים ללא מיקסר.

שאלה: האפיה בטורבו?
תשובה: כן.

שאלה:  בשוליים מורחים משהו? ביצה או שמן?
תשובה: לא צריך למרוח כלום.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אילנית ביטון: "פצצה!! יצא טעים טעים תודה על המתכון"

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

מאפה זעתר עם שמן זית כמו במאפיות

מאפה זעתר עם שמן זית כמו במאפיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements