|
אין כמו העוגות קלאסיות שתמיד אפשר לסמוך עליהן שיעודדו את כולם ויעשו להם את היום, ועוגת גבינה זו היא תמיד הכוכב של עוגות אלה! עוגת גבינה נימוחה וגבוהה עם תחתית פריכה שמוסיפים לה שכבת גבינה עשירה ומנחמת. עוגה קלה וקלילה שכל אחד יכול להכין לקבלת טעם וחוויה שעושים טוב וחמים בלב!

מתכון באדיבות: אורלי ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה נימוחה

מצרכים 

תבנית: תבנית 24 או רינג גובה 10 סמ משומנת היטב

לשכבת גבינה:
6 ביצים בטמפרטורת החדר.
כוס סוכר
כף סוכר וניל
750 גר גבינה לבנה 5% בטמפרטורת החדר
גביע שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר
6 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי
6 כפות קורנפלור

לתחתית
200 גר ביסקוויט לוטוס טחון
50 גר חמאה מומסת 


אופן הכנה 

  • בהתחלה נקציף את החלבונים עם הסוכר וסוכר וניל בהדרגה, עד שמקבלים קצף רך ויציב.
  • נערבב היטב בקערה נפרדת ובמקצפה ידנית את החלמונים, גבינה, שמנת, אינסטנט פודינג, וקורנפלור. נמשיך לערבב עד שנקבל בלילה חלקה ללא גושים
  • נוסיף את קציפת החלבונים בתנועות עטיפה עד לאיחוד הבלילה עם הקצף
  • כעת נערבב את פירורי הלוטוס בקערה נפרדת עם החמאה, ואז נצמיד (נשטח) בתחתית התבנית 
  • נשפוך את בלילת הגבינה ונכניס לתנור בתכנית אפייה רגילה שחומם מראש על 230 מעלות
  • אחרי רבע שעה, ננמיך את חום התנור ל-170 מעלות ונמשיך באפייה לעוד כ-50 דקות אפייה
  • נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתנור עם פתיחה קטנה של הדלת להוצאת האדים לעוד כרבע שעה
  • נצנן ונעטר במה שרוצים. ניתן לפזר אבקת סוכר או קצפת כשהעוגה הצטננה לגמרי
  • נאחסן במקרר.

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

 עוגת גבינה אורלי ממן
עוגת גבינה אורלי ממן

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements