| | | | |

עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות (5 מצרכים בלבד!)

קבלו עוגת לוטוס שמכינים תוך 10 דקות! עם פירורי לוטוס בשילוב קרמל, ומעליה שכבת שמנת עשירה ורכה.
בהשראת: אוליה נתנאל
ציון 4.48 על ידי 19 דירוגים
עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות

קבלו עוגת לוטוס שכבות זריזה וקלה שמכינים תוך 10 דקות!

עם תחתית עסיסית של פירורי לוטוס בשילוב קרמל, ומעליה שכבת שמנת עשירה ורכה,

עוגת לוטוס שתגרום לכם להיאנח מחדש בכל ביס מרוב תענוג!

ספר המתכונים של אוליה נתנאל 

עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות
צילום: אוליה נתנאל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות

עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות (5 מצרכים בלבד!)

קבלו עוגת לוטוס שמכינים תוך 10 דקות! עם פירורי לוטוס בשילוב קרמל, ומעליה שכבת שמנת עשירה ורכה.
ציון 4.48 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: אוליה נתנאל

ציוד

תבנית: 24 תבנית (קפיצית)

המצרכים

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)
  • 1 חבילה עוגיות לוטוס (250 גרם)
  • 3 חבילות שמנת מתוקה 38% (750 מ"ל)
  • 2 חבילות גבינת שמנת 30% (500 גרם)
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
  • בקבוק תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • נטחן את העוגיות לפירורים במעבד מזון או בעזרת מערוך,
  • נשמן קלות את התבנית בתרסיס שמן.
  • נחמם במיקרוגל חצי כוס ממרח לוטוס לקבלת מרקם נוזלי.
  • נוסיף את פירורי העוגיות אליו. נערבב לתערובת אחידה.
  • נשטח את התערובת בתחתית התבנית.
  • נקציף את השמנת מתוקה, גבינה, וסוכר לקרם יציב.
  • נשטח את הקרם בתבנית ונקפיא שעה להתייצבות (או נעביר ל-4 שעות במקרר).
  • נחמם במיקרוגל את הממרח שנשאר לקבלת מרקם נוזלי, ומוזגים מעל הקרם כציפוי.
  • נקפיא לעוד 10 דקות להתייצבות הציפוי, ונגיש קר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות
צילום: אוליה נתנאל


שאלות נפוצות: עוגת לוטוס

שומרים במקרר או במקפיא?

עוגות גבינה עדיף שלא לשמור בהקפאה אלא אם אין ברירה. תהליך ההפשרה קצת הורס אותן. עדיף לשמור במקרר.

עשיתי המתכון של עוגת הלוטוס יצא יציב אבל כשקיררתי אותה נפלה לי והייתה רכה אפשר לדעת איפה הטעות?

ייתכן והשמנת המתוקה לא הייתה יציבה מספיק בסיום ההקצפה. יתכן ועליך לבדוק אם הטמפ’ במקרר תקינה (לעיתים המקרר עמוס מדי ואז הטמפ’ עולה).

אם רוצים להכין בתבנית של אינגליישקייק , מה הכמות של המצרכים שצריכים?

חצי הכמות.

אם אני מוסיפה גבינה 9 % במקום גבינת שמנת יצליח?

אפשר אבל גבינה לבנה רכה יותר מגבינת שמנת והעוגה לא תהיה יציבה. כדאי אז להכין אותה בתוך תבנית בלי לחלץ.

בחיים לא יוצאת לי חלקה מסביב כך, איך זה?

משתמשים בשקף. אפשר לקנות בחנות חד פעמית.


הבמה כולה שלכם:
עוגת לוטוס
צילום: חכון רותי
עוגת לוטוס
צילום: עפרה שכן טוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Olya Natanel

מה דעתך על אלה?

10 תגובות

    1. היי הדס!
      זו אכן עוגה מושחתת, היא לא מתיימרת להיות משהו אחר 🙂
      אם מעניין אותך, יש לנו קבוצת וואטסאפ עם מתכונים ללא גלוטן, סוכר, ממצרכים איכותיים – נשמח שתצטרפי ותיהני!

  1. היי
    האם מקציפים את הגבינה עם כל השמנת ביחד? בדרך כלל אומרים להקציף קצפת ואז לקפל את הגבינות ביחד

    1. היי רעות!
      כן, מקציפים הכל יחד, אין צורך לקפל את הגבינה במתכון הזה.
      בהצלחה 🙂

  2. פצצת סוכר ושומן. אפשר להכין עוגות גבינה מעולות עם הרבה פחות שומנים וסוכר. זו עוגת שמנת פיות עוגת גבינה

    1. היי שרה, תודה על התגובה שלך!
      את צודקת שזו פצצת סוכר ושמנת, ואנחנו בהחלט מאמינים שזו לא עוגה שמתאימה לכל אחד.
      עם זאת, מדובר במתכון פופולרי שאנשים אוהבים מאוד, לכן אנו נותנים לו במה אצלנו באתר. אנו יוצאים מנקודת הנחה שזכותו של כל אחד מאיתנו לבחור את המתכון שהכי מתאים לו, וכמובן שתמיד אפשר להמיר חלק מהמצרכים באפשרויות קלילות יותר.
      מקווים שהצלחנו להבהיר את כוונתנו 🙂

      אגב, נשמח שתצטרפי לקבוצת הפייסבוק שלנו, מתפרסמים שם מתכונים נהדרים מדי יום ואנו בטוחים שתוכלי למצוא משהו מעניין שתאהבי
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?