מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: חלה לשבת רכה ואוורירית
מצרכים
כמות: 2 חלות גדולות / או 3 בינוניות / או חלת כדורים מ 8 כדורי בצק
כוס: כוס מידה אוניברסלית (240 מ”ל)
תבנית: תבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
כף מלח
אופן הכנה
- ניקח מיקסר עם וו לישה ולשים יחד עד לקבלת גוש בצק את הקמח, שמרים, סוכר, ומים. אחרי זאת מוסיפים את החצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
- לאחר מכן מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה_ זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע)
- מעצבים כדור בצק ומשמנים קלות את כפות הידיים, מלטפים את הכדור מכל צדדיו
- עוטפים את הקערה שקית ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח
- אם רוצים להכין חלות – אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
- מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
- מתפיחים עד הכפלת הנפח ומברישים בעדינות בביצה טרופה, מעטרים בשומשום או פרג
- מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת
- שהחלה יוצאת מהתנור, מניחים אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להוסיף ביצה ?
תשובה: אין צורך. הבצק מושלם בלי.
שאלה: אין לי מיקסר מעבר למערבל יד. ניתן להכין את הבצק במגי’מיקס?
תשובה: רק אם יש חלק מיוחד ללישת בצק.
שאלה: כשאני מגלגלת רצועות לקליעה הן נקרעות לי למה?
תשובה: שימי לב שבמתכון לא כתבתי לקמח משטח עבודה, הרצועות מבצק מאוד גמיש ונוח לעיצוב לכן לא מקמחים.ייתכן וזו הסיבה שהרצועות נקרעו. אני מניחה כדור בצק על משטח עבודה.מרדדת עם מערוך לאליפסה ואז מגלגלת לרולדה.
שאלה: חובה להוסיף את המלח רק בסוף ולמה ?
תשובה: כשמלח נוגע בשמרים הוא קוטל אותם ( גם שמן) לכן מוסיפים מלח כשהשמרים כבר השתלבו בתוך המרכיבים.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
האם החלה יוצאת מתוקה?
או שחלות כמו במאפיה? (לא מתוקות)
היי יסמין, החלה יוצאת מתוקה כן. בהצלחה ובתיאבון!
יש אפשרות לחלה לא מתוקה?
מי שלא אוהבת חלות קצת מתוקות אפשר להפחית סוכר ולשים 3 כפות על כל קילו קמח במקום 5.
20 מעלות? או 200? כי אחר כך רשום להנמיך..
מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת. בהצלחה!