| | | |

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

קבלו עוגת תפוזים בחושה ומשודרגת שיוצאת אוורירית ועסיסית עם סירופ מתקתק בטעם תפוזים!
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

כשמשלבים עוגת תפוזים קלאסית עם קצת דמיון רץ ויצירתיות, מקבלים עוגה מהממת זו.

עוגה קלה וקלילה שיוצאת לא רטובה מדי וטעימה להפליא,

והכי טוב שמסיימים תוך 10 דקות הכנה!

ספר המתכונים של עינת חנניה 

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת
צילום: עינת חנניה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

קבלו עוגת תפוזים בחושה ומשודרגת שיוצאת אוורירית ועסיסית עם סירופ מתקתק בטעם תפוזים!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית: תבנית חד פעמית עגולה 24

המצרכים

  • 3 תפוזים
  • 1 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט, בנוסף ל-3 התפוזים)
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 70 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 סוכר וניל
  • גרידת תפוז מתפוז אחד
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות + כף קמח תופח

אופן ההכנה

סירופ:

  • נגרד תפוז אחד ונחצה אותו ל-2. את שני התפוזים הנותרים נקלף ונפרוס לפרוסות.
  • נשים בסיר קטן את החמאה ואז כשנמסה נוסיף את הסוכר חום ונערבב.
  • כשזה מבעבע ניקח את שני החצאים ונסחט מעל, נערבב עד שהסוכר נבלע ויש סירופ חום יפה.
  • נעביר את הסירופ לתבנית ונסדר מעל את פרוסות שני התפוזים.
  • נפעיל תנור על 180 מעלות.

עוגה:

  • נקציף בקערת מיקסר את הביצים בלי להפריד.
  • נוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה סוכר לבן וסוכר וניל.
  • תוך כדי הקצפה נוסיף את השמן ואת הקמח, כוס מיץ תפוזים, וגרידת התפוז. נקציף עד לאיחוד מלא.
  • נשפוך את הבלילה על הסירופ והתפוזים שהנחנו בתבנית קודם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

הערות וטיפים

מידת כוס: כוס חד פעמית קרה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת
צילום: עינת חנניה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות פירותמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עינת חנניה

מה דעתך על אלה?

12 תגובות

    1. שלום
      לא הבנתי ,כתוב שהסירופ והתפוזים שופכים בתבנית.
      ואחר כך הכנת הבלילה,לשפוך בתבנית ועל זה את הסירופ.
      איפה ומתי בדיוק שופכים את הסירופ?
      ואיך מקבלים צבע אדום כזה?
      תודה

      1. היי!
        תודה רבה על התגובה שלך, בעקבותיה עידכנו את הוראות ההכנה של המתכון.
        את הסירופ ופרוסות התפוזים שמים בתבנית ועליהם יוצקים את הבלילה של העוגה 🙂
        מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂
        נ.ב. מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

  1. היי
    במתכון כתוב לפרוס 2 תפוזים ואחד לסחוט על הרוטב
    וכתוב גם להוסיף מיץ תפוזים לבלילה . כמה מיץ תפוזים לבלילה ? יתפוס נוסף ?
    בנוסף פרוסות התפוזים והרוטב להניח בתחתית התבנית או מעל הבלילה?
    אם מעל הבלילה , זה לא שוקע ?

    1. היי רג'ין!
      תודה רבה על התגובה שלך, עידכנו את הוראות ההכנה של המתכון וכעת אנחנו מקווים שהכל ברור יותר.
      אם עדיין יש בעיה – נשמח לעדכון ממך.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

  2. יש משהו במתכון שמאוד לא ברור ואשמח להבין אתם כותבים בהתחלה אם אני מבינה נכון כך:
    1. נתחיל בתפוזים, נגרד אחד מהם (גרידת תפוז) ונחצה אותו ל- 2 , את שני התפוזים הנותרים נקלף ונפרוס לפרוסות.
    2. בסיר קטן נשים את החמאה וכשנמסה נוסיף סוכר ונערבב עד שמבעבע. ניקח את 2 החצאים ונסחט מעל ונמשיך לערבב עד שהסוכר נבלע ויש סירופ חום ויפה.
    ואז אתם כותבים
    3. נשפוך את הסירופ בתבנית ונסדר מעל את פרוסות התפוזים ונניח בצד
    ואז אתם כותבים :
    5. במיקסר נקציף את הביצים בלי להפריד עד שזה תפוח ואז נוסיף בהדרגה תוך כדי ההקצפה את הסוכר וסוכר הוניל. לאחר מכן נוסיף תוך כדי ההקצפה את השמן, הקמח, מיץ תפוזים וגרידת התפוז ונקציף עד לאיחוד מלא.
    איזה מיץ תפוזים להוסיף למקסר לא אמרתם כלום על מיץ תפוזים. אמרתם 3 תפוזים אחד עושים ממנו גרידת תפוז + מיץ לתוך הסירופ ואת ה- 2 תפוזים הנותרים אמרתם לחתוך לפרוסות בבסיס העוגה ועל זה לשפוך את הסירופ.
    6. נשפוך את הבלילה בתבנית ומעל נשפוך את הסירופ והתפוזים ונכניס לתנור שחומם מראש. כ- 30 דקות אבל יש לבדוק ולהוציא כשהקיסם יוצא יבש
    אתם אומרים לשפוך את הסירופ והתפוזים מעל הבלילה כשבהתחלה אמרתם לשים בתבנית למטה אז משהו כאן ממש לא ברור לי בכל תהליך ההכנה אשמח להסבר

    1. היי טלי, היה חסר במרכיבים כוס מיץ תפוזים, תיקנו תודה. ו
      לגבי שאלתך השנייה – שופכים את הבלילה שיצרנו בתבנית – מעל הסירופ והתפוזים – ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. לצנן ולהפוך את העוגה. בהצלחה ובתיאבון!

      1. תודה על התגובה המהירה
        תציינו גם את עניין היפוך העוגה אני לפחות לא ראיתי שזה צויין
        תודה

  3. אתם כותבים בשלב הראשון עם החמאה להוסיף את הסוכר ולא רושמים איזה הלבן או החום
    ובשלב השני גם רושמים להוסיף סוכר ולא מציינים איזה
    אני יוצאת מנקודת הנחה שהחום עם החמאה
    אבל זה לא בהכרח ברור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?