אם חסר לכם פינוק ליד קנקן התה של הלילה, אז עוגה זו היא בול בשבילכם! עוגת שיש פרווה ורכה בטירוף, עם טעם שוקולדי עשיר לא מהעולם הזה. עוגה מעלפת, אוורירית, וגבוהה שמכינים בכלום זמן ומאמץ לקבלת תענוג משתלם ביותר. איך שמנסים עוגה זו בפעם הראשונה, מיד שומרים את המתכון ומכינים כל שבת!
מתכון באדיבות: גילה בן ישי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שיש פרווה רכה וטעימה בטירוף
מצרכים
תבנית: תבנית 24 קפיצית או תבנית חד פעמית בינונית מצופה בנייר אפיה
כוס: כוס חד פעמי חמה
4 ביצים בטמפרטורת חדר
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים
2 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפייה
100 גרם שוקולד
אופן הכנה
- לפני שמתחילים נחמם תנור ל-160 מעלות
- נשים במיקסר את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ונקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח
- אחרי זאת נוריד את המהירות ונוסיף כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, חצי כוס מים, ו-2 וחצי כוסות קמח עם אבקת אפייה.
- נשפוך את הבלילה לתבנית שלנו ומשאירים ממנה מעט
- כעת נמיס את השוקולד מריר בפולסים קצרים במיקרו ונערבב אותו עם כף שמן. לאחר מכן נערבב אותו עם הבלילה שנותר ונשפוך לתבנית העוגה
- נערבב לקבלת המראה כמו בתמונה ואז שמים לאפייה בתנור למשך 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
שאלות ותשובות
שאלה: יש אפשרות במקום מיץ תפוזים לשים חלב או משהו אחר?
תשובה: כן אפשר חלב.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
שאלה .אפשר להחליף סוכר בתחליף סוכר כמו סוויטנגו ? ( בן זוג סוכרתי )
לא ניסינו, אך כל עוד זה תחליף שהוא “כמו סוכר” ומתאים לאפייה אז התוצאה אמורה להיות דומה וטעימה, בהצלחה!