| | | | |

עוגת שמנת פירורים

אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
בהשראת: אביבה ג'רופי
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
עוגת שמנת פירורים פשוטה וטעימה

אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!

עוגת שמנת פירורים נהדרת וטעימה במיוחד שמכינים בזריזות וקלות.

מורכבת מתחתית בצק טעים ומעליה שכבת שמנת עשירה ומנחמת

שמפוררים עליה עוד מהבצק לקבלת מרקם מטריף ביותר!

עוגה מושלמת ומרשימה שלא תפסיקו לקצור מחמאות עליה!

עוגת שמנת פירורים פשוטה וטעימה
צילום: אביבה ג'רופי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שמנת פירורים פשוטה וטעימה

עוגת שמנת פירורים

אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: אביבה ג'רופי

ציוד

תבנית 28

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 2 ביצים
  • ½ 2 כוסות קמח רגיל

לקרם:

  • 1 כוס סוכר
  • 500 מ"ל שמנת חמוצה
  • 3 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

לבצק:

  • לוקחים את חבילת המחמאה ומערבבים אותה במיקסר עם 4 כפות סוכר, ו-3 סוכר וניל.
  • מוסיפים 2 ביצים וקמח אוסם (החבילה הקטנה) ומערבבים מעט מאוד.
  • לאחר מכן ממשיכים עם הידיים עד שנהיה בצק רך ונעים.
  • משטחים על תבנית 3/4 מהבצק, ואז השאר משטחים על תבנית חד פעמית קטנה.
  • עם מזלג, עושים חורים על הבצק שבתבנית הגדולה, ואז מכניסים את שתי התבניות לתנור עד שמזהיב.

לקרם:

  • מערבבים היטב כוס סוכר עם 4 שמנת חמוצה. אחרי זאת מוסיפים 3 סוכר וניל ומערבבים. מניחים בצד.
  • לוקחים עוד קערה ומקצפים 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל, כשזה מוכן מוסיפים אותו לתערובת של השמנת.
  • שופכים לתבנית את הקרם, ואת הבצק שבתבנית הקטנה מפוררים מעל.
  • מקפיאים למשך 3 שעות (אפשר יותר). אפשר גם במקרר למשך יום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמנת פירורים

אפשר גם גבינה לבנה?
מי שרוצה אפשר גם לשים גבינה לבנה כמה כפות.
בבצק לשים ביצים שלמות או רק חלמונים?
ביצים שלמות לשים בבצק.
לא מוסיפים כוס חלב לשמנת מתוקה?
לא אין צורך.

עוגת שמנת פירורים פשוטה וטעימה
צילום: אביבה ג'רופי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: אביבה ג'רופי

Similar Posts

18 Comments

  1. 3 stars
    המלית מאד טעימה אבל הבצק לא יצא פריך ויחסית ממש קשה
    מה יכולה להיות הסיבה ???
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים

    1. היי גילה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה, נשמח לנסות לעזור:
      נשמע ממה שאת אומרת שהיחס בין הקמח לחמאה/מחמאה היה לא נכון. לפעם הבאה אפשר או לשים פחות קמח או להוסיף מחמאה ולוודא שהבצק שומני, רך וגמיש לפני האפייה.
      בהצלחה 🙂

      1. היי גילה,
        לא משנה באיזו כוס תשתמשי, העיקר שתעשי בה ורק בה שימוש לכל אורך המתכון, בלי לעבור לשימוש בכוס אחרת בנוסף.
        בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  2. עוגה מהממת.. אך לדעתי נפחה טעות קטנה בכמות של שמנת החמוצה:
    4 שמנת חמוצה זה 1000 מ"ל, מיכל אחת שמנת חמוצה 200 מ"ל !!
    אז לדעתי צריכים 2 וחצי שמנת חמוצה !!!
    תבדקי

    1. היי צילה,
      תודה רבה על התגובה שלך, את צודקת לחלוטין לגבי הטעות עם השמנת החמוצה.
      הכמות הנכונה היא 500 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

    1. היי בתיה,
      מתנצלים על הבלבול – הכוונה ל-500 מ"ל שמנת חמוצה סה"כ.
      בהצלחה 🙂

    1. בוקר טוב
      אני לא יודעת מי רשמה את המתכון של עוגת הגבינה עם ארבע שמנת חמוצה אבל יש סתירה במתכון. המצרכים רשום קמח רגיל ובהוראות ההכנה כתוב קמח רובם חבילה קטנה. לי ברור הדבר אבל המתכונים עוגות צריך לדייק

      1. היי נחמה,
        את צודקת ולכן תיקנו את המתכון. צריך להוסיף סה"כ 500 מ"ל שמנת חמוצה.
        תודה רבה על תגובתך ובהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?