|
לא משנה אם תקראו לה הריסה או בסבוסה – עוגת הסולת הערבית המפורסמת באה לככב אצלכם במטבח ולעשות לכם חגיגה בפה! עוגת סולת עסיסית ורטובה עם זיגוג סירופ חם ומתוק שישדרג לכם את החוויה, מכינים תוך 5 דקות ולא יותר ומקבלים פינוק מענג שישאיר אותכם באנחות!

מתכון באדיבות: ג'וליאן נסאר – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת סולת עסיסית ב-5 דקות (בסבוסה)

מצרכים 

2 וחצי כוסות סולת
חצי כוס שמן
יוגורט רגיל
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח

לסירופ:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
סחיטה קטנה של לימון


אופן הכנה 

  • נתחיל בערבוב הכל ביחד ואז נותנים מנוחה כדי שהבצק ישתה הכל. 
  • אחרי זאת נסמן למרובעים, מי שרוצה אפשר לשים שקדים מקולפים או סנוברים על כל ריבוע 
  • אופים על 180 מעלות למשך 45 דקות.
  • מכינים את הסירופ וכשמוכן שופכים מעל כשהוא חם.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר במקום יוגורט מים או מיץ תפוזים?
תשובה: אפשר תפוזים.

שאלה: בלי ביצים?
תשובה:  אין צורך בביצים בעוגה זו.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אניס עדס: "אין על העוגה הזאת אין אצל הטריפוליטאים זה ספרה"
  • ליטל בנל: "חולה על העוגה הזאת"

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת סולת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *