| |

קציצות עם תפוחי אדמה בתנור

קבלו קציצות בשר עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות!
בהשראת: אורנה סויסה מור-יוסף
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
קציצות עם תפוחי אדמה בתנור

מתכון קציצות עם תפוחי אדמה בתנור – אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה!

קבלו קציצות בשר עסיסיות עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור שמכינים עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות.

ארוחה חגיגית שכל בית מפנק חייב להכין לפחות פעם בשבוע!

ספר המתכונים של אורנה סויסה מור-יוסף

קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
צילום: אורנה סויסה מור-יוסף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות עם תפוחי אדמה בתנור

קציצות עם תפוחי אדמה בתנור

קבלו קציצות בשר עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות!
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורנה סויסה מור-יוסף

המצרכים

לבשר:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה אדומה
  • 1 בצל (קטן מגורד)
  • 1 ביצה

תפו"א:

  • 4-5 תפו"א בינוניים קלופים /פרוס לעיגולים יחסית דק

רוטב:

  • 1 כוס מים רותחים
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית מלח
  • זעפרן
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • מכינים את קציצות הבשר וחותכים את התפוחים.
  • מסדרים בסיר כמו בתמונה ומזגגים מעל את הרוטב.
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.
  • מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעוד 25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות עם תפוחי אדמה 

אפשר לוותר על השלב של נייר הכסף ופשוט להכניס ליותר זמן לתנור?
לא, כאשר יש את נייר הכסף כך יוצא נוזלים ואז אחרי 25 דקות מורידים ומשאירים לספיגה של הנוזלים לעוד 25 דקות.
אפשר לעשות בגז אם אין לי תנור מוכשר לפסח?
כן אפשר.
אפשר בטטה במקום תפו"א?
אפשר אבל יוצא מתוק.
לא צריך לבשל את תפוח האדמה לפני פשוט לחתוך ולהכניס עם הבשר לתנור?
לא.
צריך לבשל את הקציצות קודם?
לא צריך, ישר לתנור.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
צילום: אילנה ניסים

"ניסיתי וזה מה שיצא לי, לא כמו שלך מסודר יפה, לציין שגמרו הכל!"
אילנה ניסים

קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
צילום: אמירה פל מרחסין
"יצא טעים מאוד!!! תודה!! !"
אילנה ניסים
קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
צילום: ירדן ששונקר
"עשיתי היום יצא מושלם.. עפו על זה!"
ירדן ששונקר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לשבת מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אורנה סויסה מור-יוסף

Similar Posts

7 Comments

  1. נראה מתכון סוף הדרך…בחיים לא השתמשתי בזעפרן…זה חובה ברוטב…ואם כן,זה תבלין?כמה שמים ממנו?…תודה מראש

    1. היי אביבה,
      זה לא חובה בכלל אך מוסיף טעם בהחלט ועושה את המנה מיוחדת יותר.
      זעפרן הוא תבלין ששמים ממנו ממש קצת, אין צורך לשים יותר מ-3 או 4 שערות דקיקות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?