| |

עוגיות תמרים וקינמון (רולדת תמרים מנצחת) 

מתכון רולדת תמרים מפנקת בשילוב טעמים משגע של בצק פריך עם חמאה וממרח תמרים עשיר ומנחם.
בהשראת: קרולין כהן בן אהרון
ציון 4 על ידי 23 דירוגים
עוגיות תמרים וקינמון

בכל פעם שרוצים למלא את הקופסא הריקה שעל השיש,

חובה להכין עוגיות תמרים מגולגלות נימוחות ומושלמות כאלה!

מתכון רולדת תמרים מפנקת בשילוב טעמים משגע של בצק פריך עם חמאה וממרח תמרים.

ספר המתכונים של קרולין כהן בן אהרון 

עוגיות תמרים וקינמון
צילום: קרולין כהן בן אהרון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות תמרים וקינמון

עוגיות תמרים וקינמון (רולדת תמרים מנצחת) 

מתכון רולדת תמרים מפנקת בשילוב טעמים משגע של בצק פריך עם חמאה וממרח תמרים עשיר ומנחם.
ציון 4 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: קרולין כהן בן אהרון

המצרכים

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חפיסת מרגרינה או מחמאה רכה (200 כרם)
  • כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • 2 כפיות גדושות קינמון מי שלא אוהב אפשר לוותר על הקינמון
  • 1/2 1 קופסא של ממרח תמרים

אופן ההכנה

  • נחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • את החומרים היבשים נערבב בקערה: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
  • נעשה  גומה במרכז וליצוק אליה את השמן, המים והחמאה. מערבבים עד שנוצר בצק חלק.
  • נכסה את הבצק בניילון נצמד ונקרר אותו למשך כחצי שעה במקרר,
  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  • על משטח מקומח מרדדים חלק ראשון למלבן.
  • מקפידים לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך.
  • נמרח  את הבצק בעדינות בממרח התמרים,
  • מפזרים קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי) ומתחילים לגלגל בעזרת נייר אפייה.
  • אחרי זאת מחלקים את הרולדה בעזרת סכין חדה לעוגיות, להיזהר לא לחתוך עד הסוף.
  • מכניסים לתנור למשך 25-35 דקות כך שהעוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
  • ברגע שמוציאים מהתנור נחזור על החיתוך אך הפעם חותכים עד הסוף, כלומר מפרידים את העוגיות ביניהן.
  • לזרות המון אבקת סוכר.

הערות וטיפים

כוס: כוס מדידה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

"אין כמו העוגיות המוכרות וה"וותיקות"…תודה"

מרגלית שקד

עוגיות תמרים וקינמון
צילום: קרולין כהן בן אהרון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Caroline Cohen Ben Aaron

Similar Posts

8 Comments

    1. היי יונה!
      אפשר להשתמש ב-60% קמח מלא ו-40% קמח לבן, או בקמח כוסמין 80%.
      בהצלחה 🙂

  1. 1 star
    אין צורך בסוכר בבצק, יוצא מתוק מהממרח, בנוסף בצק חלבי עם חמאה יוצא הרבה יותר פריך

    1. היי יעל!
      נכון, אין צורך בסוכר בבצק, זה עניין של העדפה בלבד.
      את צודקת לגבי החמאה, ואכן יש לנו באתר גם מתכונים לעוגיות תמרים עם חמאה, הקטע הוא שהמתכון הזה בא לענות על הצורך בגירסת פרווה לעוגיות המשגעות האלה.
      השאיפה שלנו היא שכולם ייהנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?