מתכון נוסטלגי פשוט שיעשה לכם את היום! הגיע הזמן להתאהב מחדש עם עוגיות ריבה מושלמות ומרגשות במילוי ריבה איכותית ועשירה ומרקם משגע. מתכון מנצח לבצק פריך קל ונוח שכל אחד יכול להכין ולקבל עוגיות קלילות וממכרות שילוו אותכם לאורך כל השבוע!
מתכון באדיבות: דבי ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגיות ריבה קלות בצורת פרח
מצרכים
1 מחמאה
כוס סוכר
4 כפות מים
שתי כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפייה
ריבה
אבקת סוכר
אופן הכנה
- מקציפים את המחמאה עם כוס סוכר היטב ואז מוסיפים 4 כפות מים קרים. ממשיכים להקציף ואז מוסיפים שתי כוסות קמח מנופה עם שקית אבקת אפייה, לשים ביד עד גיבוש ואז מכסים בניילון ושמים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את הבצק ומרדדים, יוצרים עוגיות עם ובלי חור בכמות שווה.
- נאפה על 180 מעלות למשך 15-20 דקות
- נקרר היטב ואז נמרח ריבה בפנים ונסגור את העוגיות
- נפזר מעל אבקת סוכר
שאלות ותשובות
שאלה: לא צריך להשתמש בביצים?
תשובה: לא צריך במתכון זה.
שאלה: ואיך עושים את החור, אני לא מוצאת חותכן כזה?
תשובה: אני עושה החור עם פקק של תמצית וניל.
שאלה: אפשרי לשים שוקולד במקום ריבה או ממרחים אחרים?
תשובה: אפשר למרוח מה שרוצים.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכוני עוגיות מבוקשים:
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות
- מתכון: עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
- מתכון: חיתוכיות ריבה פרווה קלות להכנה
- מתכון: עוגיות חול נמסות בפה מ-3 מצרכים בלבד (רייבה)
- מתכון: 3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד
- מתכון: עוגיות תמרים נימוחות עם אגוזים וקינמון
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!