מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגיות עלים בסירופ ממכרות
מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח לבן מנופה (250 גרם)
שקית וניל
2 כפות סוכר
כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן (65 גרם)
1/2 כוס מים (100 גרם)
שמן לטיגון כוס וחצי שמן במחבת גודל בינוני
לסירופ
כוס סוכר
1/2 כוס מים
כף מיץ לימון
אופן הכנה
- להכנת הסירופ – בסיר קטן ועל להבה בינונית מוסיפים סוכר ומים ומבשלים עדין תוך ערבוב למשך 10-15 דקות. לבסוף מוסיפים את המיץ לימון ומניחים בצד
- להכנת הבצק – בקערה מוסיפים את היבשים ומערבבים ומעל מוסיפים את השמן, לשים למצב פירורים
- בהדרגה מוסיפים את המים ולשים לבצק חלק ורך, לי נכנס חצי כוס מים פחות 2 כפות.
- בגלל סוגי קמחים למיניהם ורמת הספיגות שלהם אם במידה והבצק מרגיש יבש בזמן הלישה..להוסיף כף שמן נוספת לא להוסיף מים.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים על הדלפק לנוח למשך שעה
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. על משטח מקומח מרדדים כדור הכי דק שיש עד לשקיפות. לעבוד עם קמח כל הזמן
- תוך כדי ביזוק קמח מגלגלים צפוף לרולדה, כשמגיעים לקצה מברישים מעט מים בכדי לאטום את הרולדה
- מסיימים באותו אופן את 2 הכדורים הנוספים ומניחים בצד
- מוסיפים למחבת כוס וחצי שמן לטיגון (אפשר לערבב חצי כמות שמן זית וחצי כמות שמן קנולה)
- מחממים את השמן על להבה בינונית
- לבינתיים חותכים את הקצוות של הרולדות וזורקים את הקצוות בכדי שנתחיל פרוסות ישרות
- פורסים את הרולדות לעובי של ס"מ וחצי
- על משטח נקי ומקומח מעט, נניח פרוסה עומדת לא על הצד החתוך ובעדינות לוחצים במרכזה ומרדדים למלבן דק. לסיים עם שאר הפרוסות
- מכניסים לשמן החם 2-4 מלבנים ובעזרת 2 מזלגים אפשר לעזור לעלה להיפתח ולהזהיב מ-2 הצדדים. אחרי זאת מוציאים בעדינות ומעבירים למסננת
- לאחר שמטגנים את כולם, מכניסים לסירופ למספר שניות ומוציאים
שאלות ותשובות
שאלה: כמה זמן נשאר טרי?
תשובה: יכול להישאר טרי שבועיים.
שאלה: אפשר לטבול בדבש מומס במים במקום סוכר? ככה גם יותר יתאים לחג?
תשובה: כן אפשר גם. מכינים סירופ דבש עם מים ומעט לימון.
שאלה: האם ניתן להקפיא?
תשובה: עוגיות מסוג זה לא מקפיאים. לאטום בקופסא.
שאלה: איך יוצא לי צורה טובה?
תשובה: חשוב לרדד עם קמח ותוך כדי גלגול הרולדה לבזוק קמח זה השלב הכי חשוב ליצירת העלים.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכוני עוגיות מבוקשים:
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות
- מתכון: עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
- מתכון: חיתוכיות ריבה פרווה קלות להכנה
- מתכון: עוגיות חול נמסות בפה מ-3 מצרכים בלבד (רייבה)
- מתכון: 3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד
- מתכון: עוגיות תמרים נימוחות עם אגוזים וקינמון
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!