| |
כשרואים עוגיות עלים כאלו נדירות, חייבים לנסות לפחות פעם אחת –  פשוט אין דברים כאלה! עוגיות עלים ממכרות ומושחתות בטעם מן האגדות, מכינים בצורה יפייפיה של עלים זהובים המוטבעים בסירופ עשיר לקבלת ים של מתוק שנמס בפה בכל ביס – היכונו להתמכר ולהיאנח מן התענוג!
 

מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות עלים בסירופ ממכרות

מצרכים 

לבצק
2 כוסות קמח לבן מנופה (250 גרם)
שקית וניל
2 כפות סוכר
כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן (65 גרם)
1/2 כוס מים (100 גרם)
שמן לטיגון כוס וחצי שמן במחבת גודל בינוני

לסירופ
כוס סוכר
1/2 כוס מים
כף מיץ לימון


אופן הכנה 

  • להכנת הסירופ – בסיר קטן ועל להבה בינונית מוסיפים סוכר ומים ומבשלים עדין תוך ערבוב למשך 10-15 דקות. לבסוף מוסיפים את המיץ לימון ומניחים בצד
  • להכנת הבצק – בקערה מוסיפים את היבשים ומערבבים ומעל מוסיפים את השמן, לשים למצב פירורים
  • בהדרגה מוסיפים את המים ולשים לבצק חלק ורך, לי נכנס חצי כוס מים פחות 2 כפות.
  • בגלל סוגי קמחים למיניהם ורמת הספיגות שלהם אם במידה והבצק מרגיש יבש בזמן הלישה..להוסיף כף שמן נוספת לא להוסיף מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים על הדלפק לנוח למשך שעה
  • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. על משטח מקומח מרדדים כדור הכי דק שיש עד לשקיפות. לעבוד עם קמח כל הזמן
  • תוך כדי ביזוק קמח מגלגלים צפוף לרולדה, כשמגיעים לקצה מברישים מעט מים בכדי לאטום את הרולדה
  • מסיימים באותו אופן את 2 הכדורים הנוספים ומניחים בצד
  • מוסיפים למחבת כוס וחצי שמן לטיגון (אפשר לערבב חצי כמות שמן זית וחצי כמות שמן קנולה)
  • מחממים את השמן על להבה בינונית
  • לבינתיים חותכים את הקצוות של הרולדות וזורקים את הקצוות בכדי שנתחיל פרוסות ישרות
  • פורסים את הרולדות לעובי של ס"מ וחצי
  • על משטח נקי ומקומח מעט, נניח פרוסה עומדת לא על הצד החתוך ובעדינות לוחצים במרכזה ומרדדים למלבן דק. לסיים עם שאר הפרוסות
  • מכניסים לשמן החם 2-4 מלבנים ובעזרת 2 מזלגים אפשר לעזור לעלה להיפתח ולהזהיב מ-2 הצדדים. אחרי זאת מוציאים בעדינות ומעבירים למסננת
  • לאחר שמטגנים את כולם, מכניסים לסירופ למספר שניות ומוציאים

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זמן נשאר טרי?
תשובה: יכול להישאר טרי שבועיים.

שאלה: אפשר לטבול בדבש מומס במים במקום סוכר? ככה גם יותר יתאים לחג?
תשובה: כן אפשר גם. מכינים סירופ דבש עם מים ומעט לימון.

שאלה: האם ניתן להקפיא?
תשובה: עוגיות מסוג זה לא מקפיאים. לאטום בקופסא.

שאלה: איך יוצא לי צורה טובה?
תשובה: חשוב לרדד עם קמח ותוך כדי גלגול הרולדה לבזוק קמח זה השלב הכי חשוב ליצירת העלים.

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכוני עוגיות מבוקשים:

 עוגיות עלים


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements