|

עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

העוגיות המושלמות שילוו את קפה הבוקר שלכם לזמן רב - עוגיות דמקה נימוחות וטעימות להפליא!
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

העוגיות המושלמות שילוו את קפה הבוקר שלכם לזמן רב. עוגיות דמקה נימוחות וטעימות להפליא –

עוגיות חמאה פריכות ורכות בשני צבעים מנוגדים שנותנים מראה מיוחד של משחק דמקה

וטעמי וניל ושוקולד מעלפים. אפשר להכין ולהקפיא לחודשים,

כך שאיך שבאים אורחים מחממים ומקבלים עוגיות שחור לבן פריכות וטעימות כאילו עכשיו יצאו מהתנור!

ספר המתכונים של שולי אסולין קראסין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

העוגיות המושלמות שילוו את קפה הבוקר שלכם לזמן רב - עוגיות דמקה נימוחות וטעימות להפליא!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 100 עוגיות
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

2 ניירות אפיה

המצרכים

לבצק וניל:

  • 12 כפות חמאה רכה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • כוס + כף שקדים (טחונים דק)
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח רגיל

לבצק שוקולד:

  • 12 כפות חמאה בלי מלח רכה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • ¼ כוס שקדים טחונים
  • ¼ כוס אבקת קקאו (לא שוקולית)
  • 1 חלמון (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • בהתחלה מוסיפים את החמאה לקערת המיקסר עם וו גיטרה או מקצף, ומקציפים על לקבלת קרם רך, לא להמיס את החמאה.
  • מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומקציפים על מהירות בינונית, מדי פעם אוספים את הדפנות וממשיכים להקציף.
  • מורידים את המהירות ואז מוסיפים שקדים טחונים, חלמון, ותמצית וניל, וממשיכים להקציף עד לערבוב כל החומרים.
  • אחרי זאת מוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק ואז עוצרים את המיקסר, לא מקציפים יותר מדי אחרת כל הנפח ירד והחמאה תימס.
  • מרדדים את הבצק בין 2 יריעות נייר אפייה 35 ס"מ לגודל של 28 ס"מ על 22 ס"מ ועובי של 7 מ"מ.
  • חשוב להיות מדויקים כדי שהבצק ירודד ישר וחלק.
  • מכינים גם את בצק השוקולד באותו אופן ואז מכניסים למקרר עם בצק הווניל על מגש למספר שעות עד שמתקשים.
  • לאחר השהייה במקרר מוציאים וחותכים בעזרת סרגל וסכין חדה רצועות לאורך בעובי של 7 מ"מ.
  • מכילים בצלחת קטנה ועמוקה ביצה טרופה עם מברשת ומתכוננים לחיבור הצורה.

אופן הכנת הצורה:

  • על משטח נקי מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים רצועה אחת של וניל, שוקולד, וניל.
  • מהדקים בעדינות את שלושת הרצועות ומורחים מעל ביצה.
  • נבנה שכבה שנייה והפעם מתחילים בשוקולד, וניל, ושוקולד. מהדקים בעדינות ומורחים מעל ביצה שוב פעם.
  • מסיימים בשכבה אחרונה של וניל, שוקולד, וניל. ואז עוטפים עם הנייר הנצמד ומיישרים את ארבעת הדפנות ומכיניסים למקרר.
  • ממשיכים באותו אופן עם שאר הרצועות. אם הבצק נהיה רך ממכניסים למקרר שיתקשה וממשיכים לבנות את היחידות דמקה.
  • מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. פורסים את היחידות בעובי של 8 מ"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה במרחק קטן.
  • אופים ל-10 דקות ואז מקררים.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין מראש והבצק יכול להישאר במקרר עד יומיים - תכינו את הבצק תרדדו אותו לגובה הרצוי ושימו במקרר עד שתירצו להכין את צורת הדמקה.
  • לא חייבים לאפות את כל ה"רולדות" אפשר לאפות 2 ואת השאר למקפיא (עד ארבעה חודשים), וכשרוצים לאפות מוציאים מהמקפיא לעשר דקות פורסים ולתנור ל - 8-10 דקות ומקבלים עוגיות חמות וטריות כאילו עכשיו יצאו מן התנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין


שאלות נפוצות: עוגיות דמקה פריכות

אפשר בלי שקדים?
אם אתם לא רוצים להוסיף שקדים אז תחליפו עם 1/4 כוס קמח נוסף.
אפשר עם מיקסר?
כן אפשר במיקסר. לא חייב ידני זה פשוט יותר קל ופחות כלים לכלכך אם את משתמשת במיקסר תשתמשי בפדל לא במטרף או מסמר לישה. ולא ללוש יותר מידי אחרת הפריכות לא תצא טובה.
האת החמאה אני צריכה לחמם במיקרוגל או איך שהיא שלמה לשים במיקסר?
את החמאה לא לחמם, היא חייבת להיות בטמפרטורת חדר.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה
צילום: שולי אסולין קראסין

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגיות דמקה פריכות

 

Similar Posts

14 Comments

  1. בכוונה אין אבקת אפייה?
    ניתן להכין את הבצק בבוקר ולשים במקרר ולהתחיל לעבוד אחרי כמה שעות? או לחילופין אפשר להתחיל באופן מיידי או חייב צינון?

    1. היי מעיין,
      זה לא קריטי. אולי הן לא ייצאו בדיוק בדיוק אותו הדבר כמו במתכון המקורי, אבל ההבדל להערכתנו במקרה הזה יהיה די זניח.
      נשמח לעדכון אם הכנת 🙂

  2. 5 stars
    בס"ד
    העוגיות יצאו מעולה!!!!
    רק שההכנה לוקחת המון זמן ודורשת דיוק מירבי…
    תכלס נהנתי!

  3. מה זה כפות/כוסות
    קונדטוריה זה מדע מדוייק
    למה לא לרשום משקל או גם משקל בנוסף

    1. היי אבי!
      אפשר להשתמש בכל כף ובכל כוס כל עוד עושים שימוש בכף אחת או בכוס אחת לאורך כל המתכון.
      באשר למידות מדויקות, אז כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל וכף אוניברסלית היא 15 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אורית!
      כן, רק שימי לב שכמות השמן צריכה להיות 85% מכמות החמאה.
      במתכון יש 12 כפות חמאה לכל בצק, לכן כדאי להמירן ב-10 כפות שמן.
      בהצלחה 🙂

  4. אפשר בבצק הוניל להכניס חמאה ללא מלח גם כמו בבצק הכהה ?
    כמה עוגיות יוצאות ממתכון זה כמו שהקלדת ?
    איך אפשר לדעת איזה כפית כל אחת גודל שונה ?

    1. היי עדי!
      נשמח לענות:
      1. כן.
      2. יוצאות כ-100 עוגיות.
      3. כל כפית שתשתמשי תהיה בסדר, העיקר שתעשי בה שימוש לאורך כל המתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?