מתכון באדיבות: הילה ליברטי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: חיתוכיות ריבה קלות להכנה
מצרכים
תבנית: תבנית רגילה של התנור.
כוס: כוס חד פעמי קר
לבצק
5 כוסות קמח תופח מנופה
100 גרם מרגרינה נטורינה
4 כפות סוכר
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן(לא למלא עד הסוף)
למילוי
ריבה
קוקוס
אגוזים מרוסקים
אופן הכנה
- במיקסר מוסיפים קמח, סוכר, ומרגרינה מומסת או בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים תפוזים בהדרגה ואז השמן בדרגה לפי התגבשות הבצק
- מוציאים ומשטחים מעט ושמים בניילון נצמד למשך כחצי שעה במקרר
- מחלקים ל-3 חלקים. על משטח מקומח מרדדים חלק ראשון ומורחים כ-3 כפות ריבה ומפזרים מעל אגוזים וקוקוס.
- באותו אופן לחלק השני, ואז החלק השלישי רק מניחים מעל.
- אופים בתנור שחומם מראשעל 170-180 מעלות עד הזהבה – כ-20 דקות תלוי בתנור.
- מקררים מעט ואז חתוכים לריבועים עם סכין חדה ומפזרים אבקת סוכר.
שאלות ותשובות
שאלה: מה כמות הקוקוס ואגוזים?
תשובה: אני מפזרת מעל חופן, זה לפי הטעם.
שאלה: בלי ביצים?
תשובה: לא צריך.
שאלה: מה זה נטורינה?
תשובה: מרגרינה ללא שומן טראנס יותר איכותית. יש בכל סופר גדול.
שאלה: מה עם אבקת אפיה?
תשובה: קמח תופח… או שקית א. אפיה.
שאלה: אפשר עם ריבת שזיפים או משמש?
תשובה: כן אפשר איזה ריבה שאוהבים.
שאלה: אגוזים קצוצים או טחונים?
תשובה: אני משתמשת בקצוצים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ננה שאלון: “תודה רבה הרגע בדיוק שותה קפה עם החיתוכיות ריבה יצא מושלם”
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!