מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת פרג מהממת גבוהה ורכה
מצרכים
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית: תבנית 24-26 או סיר פלא.
לעוגיות:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם פרג טחון
100 גרם קוקוס
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
לשוקולד מעל:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה או מחמאה
אופן הכנה
- נתחיל בהפרדת הביצים, את החלבונים עם כוס סוכר במיקסר
- מוסיפים בהדרגה את הרטובים עם החלמונים ואז בהדרגה את היבשים.
- שמים לאפייה על 170 מעלות כ-40 דקות. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל בסיום.
- להכנת השוקולד מעל – אפשר להמיס על בן מארי (אדים) 200 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם חמאה או מחמאה. ממתינים עד שהכל נמס ומקררים בעזרת ערבוב עד שמסמיך מעט ואז שופכים על העוגה.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר בסיר גחנון?
תשובה: אפשרי בסיר ג’חנון קוטר 24-26…ולשמן טוב את התבנית ולפזר מעט סוכר אחרי השימון.
שאלה: מוסיפים את החומרים לחלבון המוקצף במהירות גבוהה או להנמיך?
תשובה: להנמיך.
שאלה: אם אני שמה קמח רגיל כמה אבקת אפיה צריך לשים?
תשובה: שקית אחת.
שאלה: אם אני אופה בתבנית חד פעמית עגולה עמוקה או מטפלון עם נחור באמצע זה גם בסדר?
תשובה: כן גם עובד.
שאלה: מה זה 100 גרם בכוסות?
תשובה: כוס חד פעמית קרה מלאה.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון:עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון:עוגת שמרים פרג
- מתכון:עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!