מתכון באדיבות: דבורה אוזנה – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: לחמניות שום מתובלות רכות כמו ענן בצ'יק צ'ק
מצרכים
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
לבצק:
קילו קמח מנופה
שתי כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס שמן זית
שלוש וחצי כוסות מים פושרים מינרלים
כפית מלח
שום כתוש
למריחה מעל:
תערובת עשבי תיבול
שמן זית
שום כתוש
מלח גס
אופן הכנה
- נתחיל בהוספת לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, וסוכר, ונערבל. נוסיף גם את השמן, שום כתוש, ואת המים בהדרגה ולבסוף את המלח. נמשיך לערבל עד שנקבל בצק רך ונעים
- למגע נעסה את פני הבצק במעט שמן, נכסה ונניח לתפוח עד שהבצק מכפיל את עצמו
- לאחר ההתפחה נוריד אוויר מהבצק וליצור צורות, נבריש ביצה ונשים להתפחה שנייה.
- נבריש מעל מתערובת הירק ושום ונשים לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 25דקות או עד השחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה. מיד לאחר האפייה נבריש מעל מרוטב השום.
שאלות ותשובות
שאלה: כמה שום בתוך הבצק ?
תשובה: שלוש שיני שום.
שאלה: האם אפשרי בלי תערובת עשבי תיבול?
תשובה: אפשרי שום כתוש ושמן זיית ולפזר מעט מלח עבה ממש מעט.
שאלה: מה את שמה בתערובת עשבי תיבול
תשובה: כוסברה ופטרוזיליה.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- לחמניות שום ועשבי תיבול
- חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
- אורז עם חזה עוף בסיר אחד
- שווארמה ביתית מחזה עוף
- לחם שום • 12 מתכונים מומלצים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
ממש קל להכין ויוצא טעים ממש תודה!
היי נחמה,
נהדר! אם יש לך תמונה או שתיים, נשמח לראות בקבוצה 🙂
הכנתי ודי התאכזבתי. הכמויות לא מדוייקות וזה מן הסתם גם השפיע.
היי איריס,
מתנצלים מאוד על החוויה שהיתה לך עם המתכון.
נשמח להציע לך 4 מתכונים מומלצים ללחמניות שום, כך שאנחנו בטוחים שלפחות אחד מהם יעבוד מצוין:
מתכון של דבורה אוזנה
מתכון של רונית פרץ
מתכון של רויטל זניש
מתכון של Lidor Vaknin
בהצלחה 🙂