הבקלאווה, באין סוף גרסאות שלה, כל יום מככבת במטבח הטורקי, אבל הפעם היא באה לככב אצלכם במטבח בגרסה ביתית וטעימה. קבלו בקלאווה קלה להכנה עם שכבות רבות של אושר שמרכיבים מבצק פילו חלומי ,במלית אגוזים ושקדים רבים, שספוג בסירופ מפנק בניחוח לימוני. רק חובה קנקן תה עם נענע ליד!

מתכון באדיבות: מלי סלע – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בקלאווה ביתית שכולם אוהבים

מצרכים 

מחמאה
בצק פילו "שמרית"

למלית: (לטחון במיקסר)
200 גרם שקדים לא קלויים
200 גרם אגוזי מלך
200 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
1 כפית קינמון.

לסירופ: ( בקלחת על אש בינונית. מרתיחים למשך 6 דקות)
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מי ורדים
4 כפות דבש
4 כפות לימון סחוט


אופן הכנה 

  • קודם נניח את התבנית על כל דפי הפילו וחותכים אותם לפי מידת התבנית. 
  • נבריש את התבנית במחמאה מומסת
  • כעת נניח בתבנית שכבה של 7-8 דפים, תוך כדי הברשת כל דף במחמאה, ונפזר מעל את תערובת המלית בצורה אחידה.
  • אחרי זאת נניח מעל שכבה נוספת של 7-8 דפים ונפזר שוב פעם את התערובת בצורה אחידה. ולבסוך נניח מעל שכבת דפים אחרונה (7-8 דפים מוברשים)
  • נחתוך עם סכין חד את צורות המעויינים (3 חיתוכים לאורך ואח"כ באלכסון). 
  • נשים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה
    • שנוציא את התבנית מהתנור נשפוך מיד את הסירופ 

שאלות ותשובות

שאלה: מה מידת התבנית?
תשובה: לא ממש משנה כי את חותכת כל הבצק לפי מידת התבנית שיש לך.

שאלה: כמה חבילות בצק פילו צריך?
תשובה: הכמות הזו נמצאת בחבילה אחת.

שאלה: צריך לקרר את הסירופ?
תשובה: לא.

שאלה: לאחרונה באמת ממליצים על פילו שמרית. באילו רשתות אפשר למצוא?
תשובה: מאדדדד קשה להשיג אותו. אפילו פניתי לשירות לקוחות שלהם. ברשת שופרסל קיים בטוח. יתר הרשתות, ממש נדיר. אגב, גם הבצק עלים מצוין.

שאלה: לא מוסיפים סוכר למילוי ?
תשובה: לא צריך כי יש סוכר בסירופ.

 

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

בקלאווה ביתית מלי סלע

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements