מתכון באדיבות: מלי סלע – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: בקלאווה ביתית שכולם אוהבים
מצרכים
מחמאה
בצק פילו "שמרית"
למלית: (לטחון במיקסר)
200 גרם שקדים לא קלויים
200 גרם אגוזי מלך
200 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
1 כפית קינמון.
לסירופ: ( בקלחת על אש בינונית. מרתיחים למשך 6 דקות)
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מי ורדים
4 כפות דבש
4 כפות לימון סחוט
אופן הכנה
- קודם נניח את התבנית על כל דפי הפילו וחותכים אותם לפי מידת התבנית.
- נבריש את התבנית במחמאה מומסת
- כעת נניח בתבנית שכבה של 7-8 דפים, תוך כדי הברשת כל דף במחמאה, ונפזר מעל את תערובת המלית בצורה אחידה.
- אחרי זאת נניח מעל שכבה נוספת של 7-8 דפים ונפזר שוב פעם את התערובת בצורה אחידה. ולבסוך נניח מעל שכבת דפים אחרונה (7-8 דפים מוברשים)
- נחתוך עם סכין חד את צורות המעויינים (3 חיתוכים לאורך ואח"כ באלכסון).
- נשים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה
- שנוציא את התבנית מהתנור נשפוך מיד את הסירופ
שאלות ותשובות
שאלה: מה מידת התבנית?
תשובה: לא ממש משנה כי את חותכת כל הבצק לפי מידת התבנית שיש לך.
שאלה: כמה חבילות בצק פילו צריך?
תשובה: הכמות הזו נמצאת בחבילה אחת.
שאלה: צריך לקרר את הסירופ?
תשובה: לא.
שאלה: לאחרונה באמת ממליצים על פילו שמרית. באילו רשתות אפשר למצוא?
תשובה: מאדדדד קשה להשיג אותו. אפילו פניתי לשירות לקוחות שלהם. ברשת שופרסל קיים בטוח. יתר הרשתות, ממש נדיר. אגב, גם הבצק עלים מצוין.
שאלה: לא מוסיפים סוכר למילוי ?
תשובה: לא צריך כי יש סוכר בסירופ.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!