| | |

צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם

מתכון נהדר לשולחן החג שיעשה לכולם את החיים טובים וטעימים!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
צלי כתף חגיגי מושלם

צלי כתף משגע בתנור, צלי כתף מתכון פשוט שמכינים במהירות ואין מרשים וחגיגי ממנו לאירוח!

כולם יודעים שצלי כתף בתנור זה אחד המאכלים החגיגיים ואיכותיים שיש. גם אצלנו בכל אירוח ובכל חג, צלי כתף בתנור זו מנה שלעולם לא תחסר על שולחן הארוחה!

אז למי שלא תמיד מצליח להכין ולמי שמחפש מנה מפנקת ומרשימה, קבלו מתכון לצלי כתף בתנור, בשר מספר 5 בתנור, שמכינים ברוטב חגיגי ועשיר שעושה את כל ההבדל! הבישול עצמו ארוך, אבל זמן ההכנה קצר מאוד ודורש כלום עבודה. יש מושלם יותר מזה?!

צלי כתף חגיגי מושלם
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: צלי כתף 

  • מנה חגיגית במיוחד שמגישים באירוח לפינוק ולהנאה מקסימליים!
  • ניתן להכין עם כל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך, כמו פילה מדומה (מס' 6) ואסאדו!
  • מנה כל כך טעימה שמספיק להגיש עם תוספת וסלט ירוק!
  • מתכון קל מאוד להכנה ולא דורש הפקה למעט מעקב על הבישול האיטי!

 

שורה תחתונה: צלי בקר בתנור שווה חג, כי אין חג בלעדיו. אז אם מכינים צלי בקר, זה המתכון הנכון!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

צלי כתף חגיגי מושלם

צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם

מתכון נהדר לשולחן החג שיעשה לכולם את החיים טובים וטעימים!
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 2 קילו צלי כתף טרי ( מס' 5 )
  • שמן זית (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי (שלם)
  • 2 עלי דפנה
  • ½ כפית קורנפלור
  • פטריות שמפניון/ערמונים קלופים (לפי הטעם)

למרינדה:

  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • 1 גזר
  • 1 שורש סלרי (חתוך גס)

אופן ההכנה

  • נשרה את נתח הבשר כ-4 שעות לפני הבישול.
  • נשים את היין ונוסיף לו את ירקות השורש החתוכים.
  • אחרי ההשריה נחמם סיר עם רבע כוס שמן זית.
  • ננגב את הנתח בנייר סופג, ונתבל במלח ופלפל  ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף).
  • נוסיף את הנוזלים - נקפיד שהנתח יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 גובהו ביין וציר (המים בהם מתבשל הבשר בהמשך) ביחס של 1:1.
  • אם צריכים להוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
  • נוסיף פנימה את הירקות ו-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם עם 2 עלי דפנה.
  • נביא לרתיחה ואז ננמיך להבה ונבשל כ-3 וחצי שעות.
  • אחרי שנסיים בישול נפריד בין הבשר לציר. בכלי נפרד במקרר נאחסן את הבשר, ואת הציר  בכלי נפרד, את הירקות נשליך לפח.
  • יום למחרת נפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות.
  • את הציר ששמרנו בקירור נוציא ונביאו לרתיחה, ואז נערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ונוסיף לרוטב המבעבע.
  • נצמצם את הרוטב ונתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.

הערות וטיפים

במקום צלי כתף אפשר להשתמש בכל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך, כמו פילה מדומה (מס' 6) ואסאדו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: צלי כתף חגיגי מושלם

הציר זה המים שבישלתי בו את הבשר?
כן.
בשר מספר 6 מתאים?
נתח מס 6 הוא נתח פילה מדומה. גם איתו אפשר להכין צלי אבל יוצא פחות רך.
חייבים לזרוק את הירקות?
כיוון שמדובר בבישול ארוך, לא נותר דבר מירקות השורש והם הופכים סמרטוטיים . בזמן הבישול הם חשובים כי מעניקים טעמים וארומה.
לא אוהבים אצלי יין, איך זה יהיה עם מים?
לא מרגישים את היין כי הוא מתנדף בזמן הבישול. אפשר ללא אלכוהול רק עם ציר בשר. (מים בהם בושל הבשר הם אלה שתורמים טעם עשיר לרוטב).
האם נוזלי הבישול הם מורכבים מנוזלי ההשריה ועוד יין ביחס 1:1?
אכן.
צלי כתף חגיגי מושלם
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

Similar Posts

2 Comments

    1. היי דוד,
      מתנצלים על הבלבול – משרים את הבשר במרינדה (המצרכים מופיעים במתכון).
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?