לא משנה כמה מנות עיקריות תכינו, אין מנה יותר חגיגית מאשר צלי כתף. מתכון לתבשיל צלי כתף חגיגי המורכב מפרוסות בשר נימוחות ועסיסיות בבישול ארוך עם יין וירק לקבלת תוצאה של רוטב סמיך וארומה עשירה במנה מטריפה במיוחד. מתכון נהדר לשולחן החג שיעשה לכולם את החיים טובים וטעימים!
מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: צלי כתף חגיגי מושלם
מצרכים
נתח צלי כתף טרי מס’ 5 במשקל 2 ק”ג
שמן זית
מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה
5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
2 עלי דפנה
חצי כפית קורנפלור
פטריות שמפניון או ערמונים קלופים
למרינדה:
2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / או יין בטעם פירותי עדין / או בירה לבנה
ירקות שורש – בצל, כרישה, גזר ושורש סלרי . חתוך גס
אופן הכנה
- לפני ההכנה, נשרה את נתח הבשר כ-4 שעות לפני הבישול
- נכין את המרינדה – נשים את היין ונוסיף לו את ירקות השורש החתוכים. הירקות האלה ממשיכים אל סיר הבישול כדי להעניק טעם וארומה, ובסיום הבישול נזרקים לפח.
- אחרי ההשריה נלהיט סיר עם רבע כוס שמן זית, ננגב את הנתח בנייר סופג, ונתבל במלח ופלפל ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף)
- נוסיף את הנוזלים – נקפיד שהנתח יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 גובהו ביין וציר (ציר= המים בהם מתבשל הבשר בהמשך) ביחס של 1:1. אם צריכים להוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
- נוסיף פנימה את הירקות ו-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם עם 2 עלי דפנה
- נביא לרתיחה ואז ננמיך להבה ונבשל כ-3 וחצי שעות
- אחרי שנסיים בישול נפריד בין הבשר לציר. בכלי נפרד במקרר נאחסן את הבשר, ואת הציר בכלי נפרד, את הירקות נשליך לפח.
- יום למחרת נפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות.
- את הציר ששמרנו בקירור נוציא ונביאו לרתיחה, ואז נערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ונוסיף לרוטב המבעבע.
- נצמצם את הרוטב ונתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.
- נסדר את פרוסות הבשר בסיר. נוסיף סלסלת פטריות שמפיניון או ערמונים קלופים. נמזוג מעל מן הרוטב ונבשל 30 דקות.
שאלות ותשובות
שאלה: הציר זה המים שבישלתי בו את הבשר ?
תשובה: כן.
שאלה: בשר מספר 6 מתאים ?
תשובה: נתח מס 6 הוא נתח פילה מדומה. גם איתו אפשר להכין צלי אבל יוצא פחות רך.
שאלה: חייבים לזרוק את הירקות?
תשובה: כיוון שמדובר בבישול ארוך ,לא נותר דבר מירקות השורש והם הופכים סמרטוטיים . בזמן הבישול הם חשובים כי מעניקים טעמים וארומה.
שאלה: לא אוהבים אצלי יין, איך זה יהיה עם מים?
תשובה: לא מרגישים את היין כי הוא מתנדף בזמן הבישול. אפשר ללא אלכוהול רק עם ציר בשר. (מים בהם בושל הבשר הם אלה שתורמים טעם עשיר לרוטב).
שאלה: האם נוזלי הבישול הם מורכבים מנוזלי ההשריה ועוד יין ביחס 1:1?
תשובה: אכן.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!