|
ישר מהמטבח האנגלי תתכוננו לקבל בברכה את המנה המעולה והמסורתית של ביף וולינגטון, בטוויסט מעניין – קבב וולינגטון, מאפה בשר אישי עטוף בצק עלים פריך עם המון ירק ותיבולים מפנקים בפנים. מנה פשוטה ומושלמת במיוחד לאירוח איכותי, מרשים וחגיגי במיוחד!

מתכון באדיבות: נועם זיגדון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: קבב וולינגטון – מאפה בשר אישי עטוף בצק משגע

מצרכים

כוס: כוס חד פעמית חמה
כמות: 10-12 יחידות

לבצק:
2-1/2 כוסות קמח
1 כפית חומץ
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים חמימים

למילוי: (לערבב)
500 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק דק
1 תפוח אדמה בינוני מגורד בפומפיה
2 כפות פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
מלח


אופן הכנה 

  • נתחיל בלישת הבצק שלנו עד לקבלת בצק חלק. אחרי זאת לתת 1/2 שעה מנוחה 
  • מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים ומרדדים לאליפסה בעובי 1/2 ס״מ 
  • נשפד לאורך את הבשר על מקל שיפוד בינוני ואז מניחים את השיפוד במרכז הבצק 
  • נחרוץ משני הצדדים חריצים מקבילים ועוטפים את הבשר ברצועה, פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד למטה  
  • מברישים בביצה את המאפה ומפזרים שומשום 
  • נשים לאפייה בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שמזהיב.

שאלות ותשובות

שאלה: לא מתפיחים ?
תשובה: לא אין צורך.

שאלה: השיפוד לא מיותר?
תשובה: לדעתי זה עושה את המאפה יותר מיוחד אפשר לוותר עליו.

שאלה: בישלת את הבשר לפני?
תשובה: לא. הבשר מספיק להתבשל.

שאלה: לא משתמשים בשמרים?
תשובה: לא צריך.

שאלה:  אפשר עם חזה עוף טחון? או שיצא יבש?
תשובה: אפשר בהחלט רק לבשל אותו לפני ולא לשים שיפוד.

שאלה: יש לזה איזה רוטב מתאים?
תשובה: אין צורך ברוטב. אם ממש רוצים שמים רוטב פטריות. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:

 
מאפה בשר אישי
 
מאפה בשר אישי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *