מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: קינוח מהיר וטעים לראש השנה
מצרכים
כמות: 24 יחידות בגודל קטן
טארטלטים (אפשר להכין ואפשר לקנות מוכנים)
לטופי:
300 גרם סוכר
חצי מיכל שמנת מתוקה או פרווה (פרווה לא פחות טעים)
50 גרם חמאה /מחמאה
350 גרם פיצוחים.
במתכון מערבבים פיסטוק, לוז ומלך, ושקדים, וקולים אותם בתנור לכמה דקות. אפשר להוסיף מה שאוהבים.
אופן הכנה
- נשים סוכר בסיר ונמיס עד שזה הופך לדבש. להיזהר לא לשרוף.
- נוריד מהאש ובזהירות רבה כי זה קופץ. נשפוך את הקרם ונערבב היטב.
- נוסיף את החמאה/מחמאה, ונערבב עד שהכל אחיד.
- נוסיף פיצוחים ונמלא עם כף.
- נשמור בקירור
שאלות ותשובות
שאלה: את טארטלטים לא מכניסים לתנור לאפייה ביחד עם השקדים?
תשובה: לא. אין טעם כי הם מוכנים. אני קונה 2 חבילות ב-15.
שאלה: מאיפה את קונה את הטארטלטים?
תשובה: בחנויות למוצרי אפייה וטיב טעם.
שאלה: הקרם זה השמנת ? צריך להקציף ?
תשובה: לא. נשפוך ישר.
שאלה: איך בדיוק מכינים את הקרם?
תשובה: כשמוסיפים את השמנת את קודם מורידים מהאש בזהירות ושופכים את הקרם (ישר מהקרטון לא מקציפים) בזהירות כי זה מבעבע ומערבבים היטב. ואז מוסיפה את החמאה.
שאלה: מתי שמים את החמאה?
תשובה: אחרי שהוספת את הקרם ועירבבת מוסיפה את החמאה.
שאלה: אפשר תמונה לטארטלטים?
תשובה: בבקשה תמונה.
שאלה: את הפיצוחים אני קונה מלוחים או טבעיים?
תשובה: טבעיים.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!,