|
פטריות ממולאות בשר עטופות בבצק עלים – תתפלאו מה שאפשר להכין מפטריות פורטבלו! מנה מרשימה ומושלמת לאירוח בחג. פטריות ממולאות מלאות טעם עם בבשר טחון עסיסי בתיבול נהדר, עוטפים את כל הטוב הזה בבצק עלים לקבלת שילוב טעמים מטריף בכל ביס קטנטן. מגישים עם רוטב פטריות מפנק וצופים איך שהכל מתחסל בשניות! 

מתכון באדיבות: חופית אלמקייס – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: פטריות ממולאות בשר עטופות בבצק עלים

מצרכים 

6 פטריות פורטבלו שטופות ונקיות-ללא "הרגל"
200 גרם בשר בקר טחון
שום
בצל
פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כפית כמון, וחצי כפית ראס אל חנות
בצק עלים

אופן הכנה 

 

  • נתחיל בהכנת מילוי הבשר – מטגנים במחבת בצל קצוץ, כשמזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים במזלג עד שמקבלים צבע אפור לבשר. אחרי זאת מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומערבבים. מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים ולבסוף נוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כפית כמון, וחצי כפית ראס אל חנות. מערבבים הכל ואז נסיר מהאש וממלאים את הפטריות ומהדקים היטב

 

  • כעת נחתוך על משטח השיש ריבועים מבצק העלים וחותכים חתכים קטנים עם סכין, נעטוף את הפטריות
  • מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ומברישים עם ביצה טרופה ולקישוט אפשר לפזר שומשום וקצח. נאפה על חום 180 מעלות עד להזהבה למשך כחצי שעה
  • להכנת הרוטב – מטגנים בצל קטן קצוץ עד להזהבה ומוסיפים חצי קופסא של פטריות חתוכות ואת "הרגליים" של הפטריות שהסרנו מההתחלה. מטגנים עם הבצל ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
  • נמהל שקית אבקת רוטב פטריות בשקית של אוסם או קנור עם כוס מים קרים ומערבבים ושופכים לבצל והפטריות. מערבבים על להבה נמוכה עד להסמכה

 

עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:

פטריות ממולאות בשר עטופות בבצק עלים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *