מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים קוקוס ומייפל עם נס קפה ב-5 דקות
מצרכים
כמות: 12 יחידות מאפינס
תבנית: תבנית מאפינס
2 כוסות קמח
100 גרם קוקוס
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים עדיף טרי
1 כפית נס קפה
3/4 כוס מים רותחים.
לקרם:
1 שמנת מתוקה/צמחית
1 כוס חלב/לפרווה חצי כוס חלב סויה
1 פודינג וניל
2 סוכר וניל
אופן הכנה
- בקערה מערבבים הכל ביחד, אין צורך להשתמש במיקסר.
- נטרוף בצלחת 3 ביצים עם מזלג, נוסיף ונערבב אותם היטב ביחד.
- נשמן תבניות מאפניס ונשפוך 3/4 גובה התבנית. נפזר גם שקדים פרוסים מעל .
- אחרי כ-20 דקות אפיה נוציא ונפזר עוד שקדים באמצע כי באפיה הראשונית הם זזים הצידה.
- נחזיר לתנור לאפייה על 160 מעלות עד שמקבלים צבע מוזהב.
- איך שנוציא מהתנור נשפוך מעל סירופ מייפל
- להכנת קרם – נחתוך את המאפינס לשתיים ונמלא תוך ומעל עם צנטר כוכב
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר לוותר על הקוקוס?
תשובה: כן אפשר.
שאלה: אפשר להכין רק את המאפינס ולהרכיב ביום אחר?
תשובה: אפשר לעדות את המאפינס ולשמור במקפיא וביום אחר להוציא כשיפשירו תמלאי בקרם.
שאלה: האם עדיף לשים את הסירופ חם על העוגיות או לחכות שיתקרר?
תשובה: לשים חם.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- יעל לוי: “יצא מהמם!”
- קרמל אדמוני: “תודה על המתכון”
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכוני עוגות פירות מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!