מתכון באדיבות: רויק נויפור – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: סלט סלרי מרענן עם חמוציות ופיצוחים
מצרכים ואופן הכנה
סלרי שלם (כולל עלים וגבעולים)- קצוץ דק-דק
חמוציות
פיצוחים (גרעיני חמניה, שקדים, סומסום, אגוזי מלך וכל מה שמתחשק לכם)
לרוטב
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס סויה
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור
- ניקח ונערבב יחד את הסלרי והחמוציות.
- נקלה את כל הפיצוחים על מחבת כבדה למשך דקה ואז נוסיף לסלרי
- נשקשק בתוך צנצנת את כל חומרי הרוטב ואז נשפוך לפני הגשה
מתכון: סלט כרוב סיני עם פקאנים
מצרכים ואופן הכנה
1/2 כרוב חתוך דק דק לרצועות
1 גזר חתוך לסרטים על ידי קולפן
1 חבילה פקאן סיני שבור
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפיות סוכר חום
- נשים בקערה את הכרוב והגזר
- נשקשר בצנצנת שמן זית, סויה וסוכר
- נשפוך מעל הגזר והכרוב ואז נוסיף פקאן, נערבב ונגיש!
- אפשרי גם להכין את הירקות מבעוד מועד, ולשמור את הרוטב בצנצנת ואז נשפוך לפני הגשה
מתכון: סלט עלי בייבי גרנד סמית ורימונים
מצרכים ואופן הכנה
1 חבילה עלי ארוגולה/עלי בייבי
1 תפוח עץ מתוק קלוף וחתוך דק דק
גרגירים מחצי רימון
1 חבילה נבטי חמניות קלויים קלות
לרוטב:
2 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
כף וחצי חומץ בלסמי
מלח
פלפל לבן
- להכנת הרוטב: נערבב את הדבש והחומץ, ונוסיף להם בהדרגה את שמן הזית, נתבל עם מלח ופלפל.
- נערבב את עלים עם חלק מהרוטב כדי לקבל ציפוי יפה של העלים. נפזר מעט נבטי חמניות, גרגרי רימונים ונסדר את תפוחי העץ מלמעלה.
שאלות ותשובות
שאלה: לא יוצא מר כי הסלרי קצת מריר?
תשובה: לא מריר.
שאלה: הפיצוחים בסלרי צריכים להיות קלויים ומלוחים?
תשובה: אני לא משתמשת בקלויים, אני עושה קלייה קצרה על המחבת אין צורך להמליח יש תיבול לסלט.
שאלה: חייב להשתמש בסוכר חום?
תשובה: אפשר גם בלי.
שאלה: אפשר במקום הסלרי חסה?
תשובה: כן אבל זה יהיה סלט אחר לגמרי.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- רינת אלבז: “הכנתי היום”
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
- מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות
- מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!