|
הקינוח האולטימטיבי והאהוב של פחזניות חוזר בגדול בטוויסט חדש ומעניין. פחזניות מיוחדות ומושלמות בצורה שונה ומהממת שעושה חשק לאכול עוד ועוד, מרכיבים אותה מבצק פריך בציפוי קראמבל שנותן מרקם מיוחד, וממלאים באמצע בקרם וניל מנחם. פחזניות מיוחדות שידהימו כל מי שטועם, ואז לא תפסיקו לקצור מחמאות!

מתכון באדיבות: רחלי קורן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: פחזניות במילוי קרם וניל בציפוי קראמבל

מצרכים 

לקראמבל
50 גרם חמאה רכה
65 גרם סוכר דמררה (6.5 כפות)
55 גרם קמח (5.5 כפות)

לבצק הפחזניות
95 גרם חלב (כ-6 כפות)
95 גרם מים (כ-6 כפות)
2 גרם מלח (קצת פחות מחצי כפית)
5 גרם סוכר (כף מחוקה)
85 גרם חמאה
105 גרם קמח (3/4 כוס)
3 ביצים L (לטרוף היטב)

לקרם
2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
לימון גרידה בלבד
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית, או מקל וניל 


אופן הכנה 

  • נתחיל בהכנת הקראמבל, כדאי שנכין לפחות כשעתיים לפני הכנת הפחזניות כדי שיספיק לקפוא.
  • נשים את כל המרכיבים במעבד מזון ונטחן לפירורים אחידים כד שכל הקמח נטמע בבצק.
  • נרדד בין שני ניירות אפייה לעובי מאוד דק של 1-2 מילימטרים בלבד.
  • אחרי זאת נכניס למקפיא לפחות שעתיים, עד שהבצק קפוא וניתן לקרוץ ממנו עיגולים
  • לקרוץ עיגולים של כ- 3-3.5 ס"מ, קצת יותר גדול מהפחזיות שלנו, ונניח בצד.
  • נכין כעת את הפחזניות – נשים את המים, החלב, החמאה, הסוכר, והמלח בקלחת (או סיר קטן) ונרתיח על אש בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב
  • כשמקבלים חמאה נמסה והתערובת תתחיל לבעבע, נשפוך פנימה את כל הקמח בבת אחת ונערבב היטב, עד שהקמח נספג ואין עוד גושים ונוצר גוש בצק
  • נמשיך לבשל עוד דקה ונעביר למיכל של מעבד פנימה
  • נחמם כעת את התנור לחום של 165 מעלות
  • נערבב במעבד מזון עם פולסים קצרים כדי לקרר מעט את הבצק (כ-2 דקות), אחרי זאת נוסיף את הביצים ונערבב עד שנקבל בצק אחיד ודביק
  • נעביר לשק זילוף עם צנתר חלק ונזלף את הפחזניות על תבנית עם נייר אפייה במרווחים שווים זו מזו, בקוטר של כ-2-3 ס"מ
  • מניחים על כל פחזנית עיגול של קראמבל (שקרצנו בשלב הקודם).
  • נכניס לתנור ונאפה למשך כ-40 דקות על 165 מעלות מבלי לפתוח את דלת התנור בכלל
  • אחרי זאת נצנן היטב וניצור חור בתחתית כל פחזנית בעזרת סכין, כדי למלות בקרם
  • נכין את הקרם – נקציף את הרכיבים בקערת המיקסר לקרם יציב
  • נעביר לשק זילוף עם צנתר ונמלא את הפחזניות
  • נפדר באבקת סוכר 

קישור למתכון המקורי: כאן
 
 פחזניות במילוי קרם וניל בציפוי קראמבל

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements