| | |

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה עשירה, גבוהה, במקרם מושלם ועם טעם של עוד!
בהשראת: לוזנה בן אבו
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
עוגת גבינה אפויה

אם עדיין לא התאהבתם בעוגות גבינה גבוהות ומושלמות, עוגה זו תשכנע אותכם. במיוחד בחג!

קבלו עוגת גבינה אפויה וטעימה ברמות שיוצאת גבוהה וקלילה עם מרקם אלוהי ומענג.

מצפים בקרם שמנתי רך ומפנק שמשדרג את העוגה ומקבלים עוגת גבינה מיוחדת שתשמח את כולם, אף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!

ספר המתכונים של לוזנה בן אבו

עוגת גבינה אפויה
צילום: לוזנה בן אבו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה עשירה, גבוהה, במקרם מושלם ועם טעם של עוד!
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
לדרג
זמן בישול/אפייה: 1 hour 35 minutes
באדיבות: לוזנה בן אבו

ציוד

1 סיר ג'חנון 24 או תבנית חד פעמית גבוהה

המצרכים

  • 7 יחידות ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 קילו גבינה לבנה
  • 1 יחידה שמנת של פעם 250 גרם
  • 1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי 80 גרם
  • 6 כפות קורנפלור

לציפוי

  • 4 שמנת להקצפה
  • 6 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • נשמן את הסיר ג'חנון ונרפד את הסיר בנייר אפייה, נגזור עיגול מהנייר בקוטר הסיר ונניח בתחתית, נגזור רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר ונרפד מסביב ונשמן גם את נייר האפייה ונניח בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
  • נפריד את הביצים – חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת, נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק (בערך 10 דקות).
  • בינתיים בקערה של החלמונים נערבב את הגבינות, האינסטנט, והקורנפלור ככה שלא ישארו גושים, נקפל את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה – כל פעם שליש מהתערובת.
  • ליצוק את הבלילה לתוך הסיר המרופד ונכניס לתנור ל-20 דקות, ולאחר 20 דקות נוריד את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות נפתח ונפריד בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה, ואחרי זאת זהו פותחים את התנור יותר.
  • נאפה את העוגה עוד שעה ורבע ונכבה את התנור, נותנים לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת, נוציא ונכניס למקרר עם הסיר ג'חנון ורק לאחר כמה שעות (עדיף לילה) נחלץ מהסיר.
  • לציפוי נקציף במיקסר לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה ונעטוף את העוגה עם קלף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

לא צריך להקפיא את הציפוי?

לא.

איך את מחלצת את העוגה מהתבנית?

הופכת על צלחת ואז שוב הופכת על משטח.

סוגרים את המכסה של הסיר ?

לא בסיר פתוח ואת הנייר אפייה תגזרי ככה. שיהיה גבוה יותר מהסיר.

מתי מצפים את העוגה , אם השארתי בסיר לילה שלם?
אחרי שאת מחלצת מהסיר.
בפתיחת התנור העוגה לא צונחת?
פותחים רק אחרי שהיא מתקררת כמה שעות בפנים והיא לא צונחת.

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה אפויה הכי טעימה ומרשימה

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

10 Comments

  1. שלום , העוגות שמו ולמות הן שלך ? שמתי לב ששתי העוגות שונות זו מזו ? ניראה לי שציפוי של 4 שמנת מתוקה יוצא המון המון מסה של ציפוי .

    1. היי חנה!
      זו אותה עוגה, רק שתי תמונות משתי פעמים שונות שבעלת המתכון הכינה אותה וצילמה.
      לגבי השמנת – יש צורך ב-4 מיכלים מפני שהציפוי עבה יותר למעלה וצריך גם להספיק לעטוף את כל העוגה (היא גדולה וגבוהה).
      בהצלחה 🙂

    1. היי יעל!
      לא משנה באיזו כוס משתמשים, העיקר שעושים שימוש באותה אחת לאורך כל המתכון.
      בעיקרון, מידת כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

  2. היי ,
    אם אני רוצה להכין בתבנית ג'חנון 18 או 20
    בכמה להוריד מהכמויות ?
    תודה

  3. מה הכוונה ב "4 שמנת מתוקה" מהי הכמות המדויקת? האם כפות? כוסות? מיכלים? אם אפשר בבקשה במיליליטר. תודה

  4. לא הבנתי מה זה שמנת של פעם? מה הגודל של גביע שמנת. באפיה צריך משקלים מדוייקים. היה טוב אם היתם שמים את המשקל של כל דבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?