מתכונים לשבועותמתכונים מדהימיםעוגותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה הכי טעימה ומרשימה

אם עדיין לא התאהבתם בעוגות גבינה גבוהות ומושלמות, עוגה זו תשכנע אותכם. קבלו עוגת גבינה אפויה וטעימה ברמות שיוצאת גבוהה וקלילה עם מרקם אלוהי ומענג. מצפים בקרם שמנתי רך ומפנק שמשדרג את העוגה ומקבלים עוגת גבינה מיוחדת שתשמח את כולם, אף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!

מתכון באדיבות: לוזנה בן אבו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה הכי טעימה ומרשימה

מצרכים 

תבנית: סיר ג’חנון 24

7 ביצים מופרדות
כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל
1 קילו גבינה לבנה
1 שמנת של פעם
1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי
6 כפות קורנפלור

לציפוי:
4 שמנת להקצפה
6 כפות אינסטנט פודינג וניל


אופן הכנה 

  • נחמם תנור על 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
  • נשמן את הסיר ג’חנון ונרפד את הסיר בנייר אפייה, נגזור עיגול מהנייר בקוטר הסיר ונניח בתחתית, נגזור רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר ונרפד מסביב ונשמן גם את נייר האפייה ונניח בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
  • נפריד את הביצים – חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת, נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק (בערך 10 דקות) 
  • בינתיים בקערה של החלמונים נערבב את הגבינות, האינסטנט, והקורנפלור ככה שלא ישארו גושים, נקפל את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה – כל פעם שליש מהתערובת. 
  • ליצוק את הבלילה לתוך הסיר המרופד ונכניס לתנור ל-20 דקות, ולאחר 20 דקות נוריד את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות נפתח ונפריד בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה, ואחרי זאת זהו פותחים את התנור יותר.
  • נאפה את העוגה עוד שעה ורבע ונכבה את התנור, נותנים לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת, נוציא ונכניס למקרר עם הסיר ג’חנון ורק לאחר כמה שעות (עדיף לילה) נחלץ מהסיר
  • לציפוי נקציף במיקסר לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה ונעטוף את העוגה עם קלף

שאלות ותשובות

שאלה: לא צריך להקפיא את הציפוי?
תשובה: לא צריך.

שאלה: איך את מחלצת את העוגה מהתבנית?
תשובה: הופכת על צלחת ואז שוב הופכת על משטח. 

שאלה: סוגרים את המכסה של הסיר ?
תשובה: לא בסיר פתוח ואת הנייר אפייה תגזרי ככה. שיהיה גבוה יותר מהסיר.

שאלה: מתי מצפים את העוגה , אם השארתי בסיר לילה שלם?
תשובה: אחרי שאת מחלצת מהסיר.

שאלה: בפתיחת התנור העוגה לא צונחת?
תשובה: פותחים רק אחרי שהיא מתקררת כמה שעות בפנים והיא לא צונחת.

שאלה: אופים את העוגה בטורבו או באפיה רגילה?
תשובה: באפייה רגילה עליון תחתון.

שאלה:  4 שמנת מתוקה זה לא המון?
תשובה: לא הרבה העוגה מאוד גבוה וגדולה.

שאלה: איזו תבנית אפשרי במקום סיר ג’חנון?
תשובה:  אפשר גם חד פעמית אבל שתהיה גבוהה.

שאלה: אפשר לדעת עם מה משמנת את הסיר ואת הנייר אפייה?
תשובה: ספריי שמן קנולה.קישור למתכון המקורי: כאן

 

עוגת גבינה אפויה הכי טעימה ומרשימה

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker