| |

עוגת תפוחים פירורים מעולה

עוגת תפוחים פירורים, קלה להכנה, טעימה ומפנקת במיוחד לחגים ולכל ימות השנה!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.45 על ידי 29 דירוגים
עוגת תפוחים פירורים מעולה

עוגת תפוחים פירורים עשירה ומפנקת! כי ככה פותחים שנה חדשה ומתוקה במיוחד!

אומרים שהשנה החדשה של כל אחד תיראה ותהיה כמו שהיא תיראה ותהיה בחגים, אז אין דרך טובה יותר לחגוג ולפתוח שנה חדשה מלאכול עוגת תפוחים טעימה, עשירה ומפנקת, שתהיה פתח לשנה טובה ועשירה בברכות טובות!

קבלו מתכון מושלם לעוגת תפוחים שטרויזל, מתכון קל וברור להכנה, מתכון שאפילו אחיינית שלי בת ה־16 הכינה לבד ויצא לה מדהים! עוגת תפוחים עם שטרויזל, המתכון הטוב ביותר לפתוח איתו את השנה!

עוגת תפוחים פירורים מעולה
צילום: אורה ארגוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים פירורים מעולה

  • מתכון פשוט וברור להכנה שחייבים להכין!
  • כל כך טעימה שסביר שהעוגה הזו תככב אמלכם כל השנה!
  • אין דרך טובה יותר ומפנקת יותר לפתוח שנה חדשה!
  • אפשר להכין את העוגה בגרסה מתוקה פחות והיא תצא מושלמת לא פחות!

שורה תחתונה: מי שרוצה שנה מבורכת, מפנקת ועשירה בטוב צריך להכין את המתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת תפוחים פירורים מעולה

עוגת תפוחים פירורים מעולה

עוגת תפוחים פירורים, קלה להכנה, טעימה ומפנקת במיוחד לחגים ולכל ימות השנה!
ציון 4.45 על ידי 29 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית: תבנית בינונית

המצרכים

לעוגה:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • ½ כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 ביצה

למילוי:

  • 8 תפוחים (לקלף ולגרד)
  • 1 כוס סוכר (או 1/2 כוס סילאן טבעי)
  • חופן צימוקים (לא חובה1)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כף קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • נלוש במעבד את הבצק, יוצא פירורים ונחלק ל-3.
  • נבשל את התפוחים ונערבב עם סוכר וצימוקים והקינמון.
  • נחלק ל-2 את המילוי, נרפד תבנית מלבנית.
  • נלוש שכבת פירורי בצק, שכבת תפוחים, שכבת אגוזים, שכבת פירורי בצק, שכבת תפוחים, שכבת אגוזים, ושכבת פירורי בצק.
  • נאפה ב-180 מעלות כשעה עד שהעוגה משחימה ומזהיבה יפה מלמעלה ונגיש עם כדור גלידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים פירורים מעולה 

את עושה עם תפוחים אדומים?
את האמת אני עושה את כל הצבעים עדיף ירוקים.
איך לבשל את התפוחים בבקשה?
שימי את התפוחים בסיר ואת שאר החומרים תבשלי עד רכות וזהו, את האמת אפשר גם בלי לבשל פשוט לחתוך ולהשרות ואז לסנן נוזלים.
את השכבה הראשונה להדק לתבנית?
לא צריך להדק לשטח.
אפשר בלי סוכר?
את יכולה להפוך ללא סוכר במקום הסוכר שימי סילאן טבעי.
הפירורים מתאחדים באפיה? או שהעוגה מתפוררת בהגשה?
לא מתפוררת נשארת יציבה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים פירורים

עוגת תפוחים פירורים מעולה
צילום: רחלי פולור

"הרגע יצאה מהתנור!"
רחלי פולור

עוגת תפוחים פירורים מעולה
צילום: מרגלית חיימוביץ

"מהממת הוספתי אבקת סוכר למעלה. תענוג.
תודה על המתכון!"
מרגלית חיימוביץ

עוגת תפוחים פירורים מעולה
צילום: הדס עוזרי

"הכנתי גם ויצא מעולה!"
הדס עוזרי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אורה ארגוב

Similar Posts

18 Comments

  1. 5 stars
    העוגה מעולה.
    אני משדרגת.
    את התפוחים אני לא מבשלת אלא מגרדת במגרדת עבה וסוחטת את המיץ. (אפשר לשתות אותו).
    במקום פעמיים תפוחים אני שמה בפעם הראשונה מלית דודבנים ותות מעורב.
    בפעם השניה תפוחים ירוקים.
    מעדן.
    הבצק הזה מיוחד ויכול לשמש גם לעוגת סנדוויץ שוקולד.
    תודה

    1. היי מירי,
      אפשר במקום הביצה להשתמש בכף רסק תפוחים, או בכף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים (להניח בצד ל-5 דקות ואז להוסיף לתערובת).
      בהצלחה 🙂

    1. היי, להקפיד בפעם הבאה לקצוץ כמו שרשום במתכון. בהצלחה!
      עד אז, אפשר להכין עוגת תפוחים אחרת :
      עוגת תפוחי עץ עם רסק תפוחים – מתכון מהמטבח הגרמני
      המצרכים להכנת הבצק והפירורים:
      2 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה, 150 גר' חמאה /או מחמאה,
      3/4 כוס סוכר, ביצה אחת
      למילוי : 2 קופסאות קטנות של רסק תפוחי עץ, 5 תפוחי עץ קלופים
      וחתוכים לקוביות, 2 כפות קורנפלור, חופן צימוקים, 1 כפית קינמון
      מיץ וגרידה מחצי לימון.
      ההכנה: לחמם תנור ל180 מעלות טורבו. לשמן ולקמח תבנית 30X27 ,
      לקלוף ולחתוך את תפוחי העץ , להניח בקערה להוסיף מיץ מחצי לימון
      ואת הקינמון , לבשל במיקרוגל את התפוחים כ- 6 דקות ,
      לקרר את התפוחים. לסנן אותם מהנוזלים. להוסיף אליהם את
      הקורנפלור הצימוקים ולערבב.
      בינתיים, להכין בצק פירורים מכל החומרים. (להוריד 1 כוס גדושה
      מהפירורים , לפיזור מאוחר יותר על התפוחים.)
      את יתרת הבצק לרדד ולהניח על התבנית ולאפות 10 דקות .
      להוציא התבנית מהתנור ולקרר מעט. להוריד את חום התנור
      ל-165 מעלות טורבו
      למרוח על הבצק החצי אפוי את כל רסק התפוחים, על הרסק,
      לפזר בצורה שווה את התפוחים שבושלו. לפזר את כוס הפירורים
      הנותרים על התפוחים. לאפות כ- 30-40 דקות.
      לאחר שהעוגה מתקררת – ניתן לזרות עליה אבקת סוכר.
      תמונות ופוסט מקורי.

  2. חג שמח. בטעות שכחתי להוסיף את הסוכר ויצא שהעוגה התבססה רק על מתיקות התפוחים והצימוקים והעוגה יצאה טעימה בטרוףףףףףףףף. תודה לך אורה על פרסום המתכון/נים שלך. שנה טובה ופוריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?