Advertisements
| |

עוגת שוקולד שכבות

מתאימה ליום הולדת, שבת או סתם כשבא לך משהו מתוק. כל ביס וביס חוויה!
בהשראת: אורטל עמרם
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס
Advertisements

עוגת שכבות מרשימה כזו חבל לפספס, אז פנו לעצמכם יום ובוא נתחיל.

עוגת שוקולד שכבות גבוהה שווה כל שנייה ושנייה של הכנה.

שכבות שוקולד בצבעים מהממים ומילוי קצפת בטעמים מפתיעים ומפנקים,

מצפים בשכבת גנאש עשירה ומקבלים עוגת שוקולד שכבות עשירה ומשכרת חושים שמתאימה ליום הולדת,

שבת או סתם כשבא לך משהו מתוק. כל ביס וביס חוויה!

עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס
צילום: אורטל עמרם

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס

עוגת שוקולד שכבות

מתאימה ליום הולדת, שבת או סתם כשבא לך משהו מתוק. כל ביס וביס חוויה!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית: רינג מספר 24 או תבנית 24
Advertisements

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס קקאו
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס חלב

לקצפת הלבנה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 חבילה שוקולד חלב לבן (100 גרם)

לקצפת החומה:

  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • ¼ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם )

למעטפת:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

לגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד מריר/חלב (100 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • ½ כוס שמנת מתוקה
Advertisements

אופן ההכנה

  • נתחיל בהפרדת הביצים. ואז נלוש בקערת מיקסר את החלמונים והסוכר, ונקציף עד לקצף תפוח.
  • לאחר מכן ב-3 פעימות נוסיף שמן וחלב, נקציף קצת.
  • ולנפות קמח וקקאו ומוסיפים לקערת המיקסר ונקציף במהירות בינונית טוב עד שחלק. נעביר לקערה.
  • כעת את החלבונים נשים בקערת מיקסר, ונקציף עם אבקת סוכר לקבלת קצף תפוח ולבן ורך. נקפל לתוך קערת השוקולד.
  • ניקח את התבנית שלנו, נשמן ונשפוך את התערובת ונאפה בחום 180 מעלות על תנור שחומם 10 דקות מראש.
  • נאפה למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא יבש.
  • נחכה שהעוגה תתקרר לחלוטין ואז נחלק אותה ל-4 עיגולים שווים.

לקצפת:

  • נשים בקערת מיקסר ונלוש פודינג, שמנת מתוקה, וחלב.
  • נקציף לקצפת יציבה, את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות ככה ב-3 פעמים.
  • נחמם במיקרוגל עד שחלק וכל 30 שניות נערבב עם מזלג.
  • נמנע שהשוקולד יתגבש ושלא יהיו גושים. אחרי זאת נשפוך לקצפת ונערבב.
  • נעשה גם ככה עם הקצפת החומה.

הרכבה:

  • ניקח עיגול ושמים על מגש, נשים רבע כוס חלב ונבריש טיפה עם מברשת עם החלב.
  • נשים קצפת חומה ומעל עוד עיגול ונהדק.
  • נלוש את כל הקצפת הלבנה ונלוש עוד עיגול ואז את שארית הקצפת החומה.
  • מעל זה שמים עוד עיגול ונהדק, ואז שמים במקפיא לשעה.
  • אחרי זאת נקציף את 2 השמנת המתוקה לקצפת ונוציא את העוגה.
  • לצפות את כולה בקצפת גם מהצדדים וניישר שיהיה שכבה אחידה. מיד אחרי נכניס למקפיא לשעתיים.

גנאש:

  • נכין כעת את הגנאש ונצפה את העוגה על ידי שפיכה מלמעלה עד שכל העוגה תהיה מכוסה בשוקולד גם מהצדדים.
  • מסביב אפשר לשים שוקולד מריר מגורד או סוכריות חומות.
  • נכניס למקרר להתייצבות
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס
צילום: אורטל עמרם

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Advertisements

Similar Posts

7 Comments

  1. התמונה לא משקפת את תיאור ההכנה!!! לדוגמא, הקרם החום לא יספיק בכמות שלו ליצור 2 שכבות כמו בתמונה ועוד כאלה עבות. והקצפת הלבנה מ2 שמנות למעטפת לא באה לידי ביטוי בתמונה. חבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements