מתכונים מדהימיםעוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס

עוגת שכבות מרשימה כזו חבל לפספס, אז פנו לעצמכם יום ובוא נתחיל. עוגת שוקולד שכבות גבוהה שווה כל שנייה ושנייה של הכנה. שכבות שוקולד בצבעים מהממים ומילוי קצפת בטעמים מפתיעים ומפנקים, מצפים בשכבת גנאש עשירה ומקבלים עוגת שוקולד שכבות עשירה ומשכרת חושים שמתאימה ליום הולדת, שבת או סתם כשבא לך משהו מתוק. כל ביס וביס חוויה!

מתכון באדיבות: אורטל עמרם – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס

מצרכים 

תבנית: רינג מספר 24 או תבנית 24

5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת סוכר
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס קקאו
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס חלב

לקצפת הלבנה
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל
100 גרם שוקולד חלב לבן

לקצפת החומה
רבע כוס שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
2 כפות פודינג וניל
100 גרם שוקולד חלב

למעטפת של העוגה
2 שמנת מתוקה

לגנאש
100 גרם שוקולד מריר/ חלב
50 גרם חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה


אופן הכנה 

  • נתחיל בהפרדת הביצים. ואז נלוש בקערת מיקסר את החלמונים והסוכר, ונקציף עד לקצף תפוח, לאחר מכן ב-3 פעימות נוסיף שמן וחלב, נקציף קצת ,ולנפות קמח וקקאו ומוסיפים לקערת המיקסר ונקציף במהירות בינונית טוב עד שחלק. נעביר לקערה.
  • כעת את החלבונים נשים בקערת מיקסר, ונקציף עם אבקת סוכר לקבלת קצף תפוח ולבן ורך. נקפל לתוך קערת נשוקולד.
  • ניקח את התבנית שלנו, נשמן ונשפוך את התערובת ונאפה בחום 180 מעלות על תנור שחומם 10 דקות מראש. נאפה למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא יבש. 
  • נחכה שהעוגה תתקרר לחלוטין ואז נחלק אותה ל-4 עיגולים שווים.
  • נכין את הקצפות – לקצפת לבנה נשים בקערת מיקסר ונלוש פודינג, שמנת מתוקה, וחלב. נקציף לקצפת יציבה, את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות ככה ב-3 פעמים. נחמם במיקרוגל עד שחלק וכל 30 שניות נערבב עם מזלג. נמנע שהשוקולד יתגבש ושלא יהיו גושים. אחרי זאת נשפוך לקצפת ונערבב. נעשה גם ככה עם הקצפת החומה.
  • נתחיל בהרכבה – ניקח עיגול ושמים על מגש, נשים רבע כוס חלב ונבריש טיפה עם מברשת עם החלב. נשים קצפת חומה ומעל עוד עיגול ונהדק. נלוש את כל הקצפת הלבנה ונלוש עוד עיגול ואז את שארית הקצפת החומה. מעל זה שמים עוד עיגול ונהדק, ואז שמים במקפיא לשעה. 
  • אחרי זאת נקציף את 2 השמנת המתוקה לקצפת ונוציא את העוגה, לצפות את כולה בקצפת גם מהצדדים וניישר שיהיה שכבה אחידה. מיד אחרי נכניס למקפיא לשעתיים. 
  • נכין כעת את הגנאש ונצפה את העוגה על ידי שפיכה מלמעלה עד שכל העוגה תהיה מכוסה בשוקולד גם מהצדדים. מסביב אפשר לשים שוקולד מריר מגורד או סוכריות חומות.
  • נכניס למקרר להתייצבות

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker