מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: סמבוסק פיצה מתכון קראנצ’י וטעים בטירוף
מצרכים
לבצק:
1 קג קמח לחם/לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
550 מ”ל מים
חומרים לרוטב:
1 בצל קצוץ במעבד מזון
2 שיני שום כתושות
2 קופסאות עגבניות קצוצות
1 כפית אורגנו יבש/טרי
4 כפות שמן
מלח פלפל
גבינה צהובה/בולגרית
זיתים
לציפוי:
2 כפות סילאן טבעי מהולות ב 2 כוסות מים
100 גרם שומשום לבן/פרג ( מונחים בצלחת רחבה)
אופן הכנה
- קודם נניח בקערת המיקסר את השמרים, סוכר, והמים. נערבב ונשפוך מעל את הקמח. נוסיף שמן ומלח ונלוש במשך 10 דקות עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק. נשמן את הקערה ונתפיח שעה עד הכפלת נפח.
- בינתיים נתחיל בהכנת הרוטב – נסנן את העגבניות הקצוצות במסננת צפופה עד שכל הנוזלים יוצאים.
- בסיר נניח את הבצל והשום והשמן. נטגן עד הזהבה קלה ונוסיף את העגבניות המסוננות. נתבל באורגנו, מלח, ופלפל. נבשל כ-20 דקות. ואז נצנן.
- נחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד. נכסה אותם ונחכה כרבע שעה.
- נחמם מראש תנור לחום 200 מעלות טורבו.
- כעת בעזרת מערוך נרדד את הכדור לעיגול דק. נניח רוטב במרכז, גבינות וזיתים. נסגור לחצי עיגול ונהדק קצוות בעזרת מזלג. נטבול במים המהולים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. נמשיך כך עם השאר.
- נניח אותם בתבנית ונתפיח שוב כרבע שעה. אחרי זאת נאפה עד הזהבה.
שאלות ותשובות
שאלה: מה זה 550 מ”ל מים?כמה כוסות?
תשובה: 2 ו- 3/4 כוסות של חד פעמי שתיה חמה סטנדרטי.
שאלה: אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן?
תשובה: כן.
שאלה: השומשום נדבק בלי ביצה רק עם מים?
תשובה: אכן.
שאלה: כמה כדורים יוצא?
תשובה: 16 כדורים גדולים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- טלי דיאן: “תודה על מתכון מושלם”
- שרון מימון: “יצא אליפות”
- אור ניסים: “מושלם תודה”
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: גביניות מלי מאירוב
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!