מאפים ולחמיםעוגות שמריםעוגיות

מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע

עוגה קטלנית של שמרים נהדרים בטעם ישר מהאגדות! מאפה שמרים שוקולד מתוק ומפנק בדיוק כפי שמכינים בקונדיטוריה, יוצא מפוצץ בשוקולד עשיר עם אגוזי לוז טחונים ומשדרגים, עם זיגוג של סירופ דבש משגע שהופך את העוגה למבריקה ומהממת. מבט אחד לעוגה זו ואתם כבר מזילים ריר, אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: צחית חמו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע

מצרכים 

תבנית: תבנית שקעים

קצת חמאה/מרגרינה
סירופ דבש ( 1/2 כוס דבש עם 4 כפות מים רותחים)

לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
1/2 כוס שמן
50 גרם חמאה מומסת
קמצוץ מלח
2-2.5 כוסות מים פושרים

למילוי:
300 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות טחינה גולמית
2.5-3 כוסות אגוזי לוז/מלך


אופן הכנה 

  • לבצק נערבל במיקסר וו גיטרה עד שמקבלים בצק רך ונעים. נכסה בניילון נצמד למשך שעה עד להכפלת הנפח
  • נמיס במיקרוגל את השוקולד מריר, לבחוש היטב למרקם חלק. נוסיף 1 כוס שמנת מתוקה עם 2 כפות טחינה גולמית. נערבב.
  • נוסיף כעת את האגוזים ולבחוש עד לקבלת מרקם סמיך מאוד – נכניס למקרר ל-15 דקות
  • עם ידיים משומנות ניצור גלילים בקוטר 2 ס”מ, ובאורך 10 ס”מ, נניח במגש ומעבירים למקרר
  • כעת נרצה לקרוץ 20-22 עיגולים מעט גדולים מכדור פינג פונג, ונשטח למלבן ברוחב 10 ס”מ.
  • נניח באמצע את גליל השוקולד ונסגור היטב בקצוות, נגלגל לגליל ארוך כך שהקוטר יהיה בערך 1-1.5 ס”מ.
  • נשטח מעט ביחד בעזרת סכין חדה, נחתוך חריצים לאורך כל הגליל אך לא עד הסוף
  • נתחיל לגלגל עד הקוטר הרצוי (מספיק לשני שקעים)
  • נניח בתבנית שקעים משומנת בחמאה/מרגרינה, נפתח מעט את החריצים ונכסה בניילון להתפחה של 15 דקות
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום של 180 מעלות עד להשחמה, בערך 30-35 דקות
  • בתום האפייה כשהמאפים עדיין חמים, נמרח את סירופ הדבש שלנו

שאלות ותשובות

שאלה: כמה עוגות יוצאים לך מק״ג קמח יוצא לך?
תשובה: מ-20 כדורים יוצא 40.

שאלה: איך הבצק עם שוקולד ?
תשובה: השוקולד מתקשה מעט.

שאלה: את לשה ביחד?
תשובה: אני פשוט עושה גלילים ואחר כך מצפה בבצק ומאריכה אותם קצת בעזרת גלגול.

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker