| | | | |

בצק שמרים מושלם לקרואסון או רולדות שוקולד

מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון.
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.23 על ידי 18 דירוגים
מתכון בצק שמרים

לא תקבלו מאפים יותר פוטוגניים מאלה אף פעם! שמרים זה אהבה מסוג אחר,

ואין על בצק שמרים מושלם כזה שמכין לנו קרואסונים משגעים אך גם רוגלך, רולדות או עוגת שמרים מנצחת.

מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון,

נסו פעם ותיכונו להתמכר לבצק שמרים שיהפוך למתכון קבוע במטבח שלכם.

 

ספר המתכונים של עינת חנניה

מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו באופן חתיכת הבצק

 

מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה
מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה
מתכון בצק שמרים

בצק שמרים מושלם לקרואסון או רולדות שוקולד

מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון.
ציון 4.23 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח תופח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים (L)
  • חמאה / מחמאה (150 גרם - רכה)
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כפית מלח

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון טרי

למילוי:

  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 2 כפות קינמון ( טחון)
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה נשים את החומרים היבשים לפי הסדר ונערבב עד להטמעה.
  • נוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב לפי הסדר עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים ולא דביק.
  • נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה, ומורידים נפח.
  • נחצה ל-4 ונרדד, יוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה,.
  • אחרי שעושים את הצורה יש להתפיח שוב (משהו כמו חצי שעה תלוי בטמפרטורת החדר).

למילוי קינמון:

  • נערבב את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
  • את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
  • נבריש ונכסה את כל הבצק, נגלגל לרולדה נחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
  • נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
  • אופים בתנור על חום של 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • מבשלים על הגז עד לקבלת סירופ 2 כוסות סוכר כוס וחצי מים כף מיץ לימון טרי - ונמרח את המאפה בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק שמרים 

מה המלית?
הפעם עשיתי רק עם חמאה (מילאתי בקוביית חמאה).
רק חצי שעה התפחה? אחרי שמורידים נפח אפשר לעבוד?
כן… אבל תלוי בטמפרטורת החדר ברגע שהכפיל עצמו אפשר לעבוד אתו, וכמובן זה אחרי שעושים את הצורה גם להניח להתפחה של חצי שעה.
יש המלצות למילויים לקרואסונים?
קוביית שוקולד פרה או קוביית חמאה.
אפשר קמח רגיל ואבקה אפיה?
כן.
מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה
מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה
מתכון בצק שמרים
צילום: עינת חנניה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: בצק שמרים מושלם מתכון מאת: עינת חנניה

Similar Posts

9 Comments

  1. היי אפשר להקפיא את הבצק לילה ואז להכין למחרת? או לחילופין לשמור במקרר לילה?

    1. היי ציפי, אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים, אז אם את מתכננת לאפות למחרת הכי מומלץ פשוט להשאיר בקירור ללילה. בהצלחה!

    1. אפשר להשתמש בכל כוס אוניברסלית או להמיר לחלופין לגרמים אם יש ברשותך משקל. בהצלחה ובתיאבון!

      1. היי טלי!
        ניתן להשתמש בקמח שמרים באותה כמות – קילו קמח.
        בהצלחה 🙂
        נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?