עוגות שמריםמאפים ולחמיםעוגיות

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

לא תקבלו מאפים יותר פוטוגניים מאלה אף פעם! שמרים זה אהבה מסוג אחר, ואין על בצק שמרים מושלם כזה שמכין לנו קרואסונים משגעים אך גם רוגלך, רולדות או עוגת שמרים מנצחת. מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון, נסו פעם ותיכונו להתמכר לבצק שמרים שיהפוך למתכון קבוע במטבח שלכם.

מתכון באדיבות: עינת חנניה – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

מצרכים 

קילו קמח תופח
כף שמרים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 ביצים L
150 ג’ חמאה רכה (מחמאה)
2 וחצי כוסות מים פושרים (חד פעמי קר)
רבע כפית מלח

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מיץ לימון טרי
מבשלים על הגז עד לקבלת סירופ.

למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות קינמון טחון
3 כפות סוכר


אופן הכנה 

  • נכין את הבצק, במיקסר עם וו לישה נשים את החומרים היבשים לפי הסדר ונערבב עד להטמעה, אחרי זאת נוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב לפי הסדר עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים ולא דביק. נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה, מורידים נפח
  • נחצה ל-4 ונרדד, יוצרים רוגעלך או קוראסונים או רולדה, אחרי שעושים את הצורה יש להתפיח שוב (משהו כמו חצי שעה תלוי בטמפרטורת החדר) ואז אופים על 180 מעלות עד להזהבה.
  • נמרח בסירופ
  • למילוי קינמון – נערבב את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד. את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
  • נהריש ונכסה את כל הבצק, נגלגל לרולד ונחתוך ויוצרים שושנה ומניחים להתפחה.
  • נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

שאלות ותשובות

שאלה: איך מגלגלים אותם?
תשובה: אחרי שחותכים למשולשים מגלגלים. כמו בתמונה פה.

שאלה: מה המלית?
תשובה: הפעם עשיתי רק עם חמאה (מיליתי בקוביית חמאה).

שאלה: רק חצי שעה התפחה? אחרי שמורידים נפח אפשר לעבוד?
תשובה: כן…אבל תלוי בטמפרטורת החדר ברגע שהכפיל עצמו אפשר לעבוד איתו, וכמובן זאחרי שעושים את הצורה גם להניח להתפחה של חצי שעה.

שאלה: יש המלצות למילויים לקוראסונים?
תשובה: קוביית שוקולד פרה או קוביית חמאה.

שאלה: אפשר קמח רגיל ואבקה אפיה?
תשובה: כן.

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

 

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

 

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker