| |
לכולם יש פינה חמה ומיוחדת לעוגת גבינה קלאסית ומדהימה. עוגת גבינה קלה של פעם שתתפלאו כמה היא גבוהה, יוצאת גם רכה וגם אוורירית בטעם עשיר ומרקם שמלטף את הפה ועושה לכם חשק להמשיך לאכול. הכי מתאימה לבוקר שקט כדי להתחיל היום כמו שצריך.

מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה קלאסית נימוחה ומדהימה

מצרכים 

תבנית: תבנית קוטר 24 (נשמן ונעשה הגבהה בעזרת נייר אפיה)

6 ביצים גודל L
1 וחצי כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון מלימון שלם
1 קג גבינה לבנה שמתחלק שימו לב
גביע 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
1 גביע גבינת שמנת טבעי 250 גרם
5 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
2 כפות מלאות פודינג וניל
נצטרך עוד תבנית עם מים ליצור אמבטיה לעוגה


אופן הכנה 

  • נתחיל בהפרדת הביצים ונקציף חלבונים עם כוס סוכר בהדרגה
  • בקערה נוספת וגדולה נשים חלמונים, תמצית וניל, חצי כוס סוכר, גרידת לימון ונטרוף הכל היטב, אחרי זאת גם נוסיף את הגבינות ונמשיך לטרוף
  • אחר כך מקפלים את קציפת החלבונים לתוך מסת החלמונים והגבינות, לוקחים קערית ומוציאים כוס ממסת העוגה ומכניסים לשם 2 כפות קמח, 1 כף פודינג, 2 כפות קורנפלור. נערבב היטב ונחזיר למסת העוגה.
  • כעת לטרוף במטרפה ידנית ושוב מוציאים כוס מהמסה ואז מוסיפים: 3 כפות קמח, 1 כף פודינג וניל, 2 כפות קורנפלור. מערבבים היטב ומחזירים לקערה עם בלילת העוגה ונטרוף שוב היטב .
  • אחרי זאת ליצוק לתבנית המשומנת ושמים בתוך תבנית עם מים חמימים. מכניסים לתנור שחוממם מראש ב-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה מלמעלה, לוקח בערך 15-20 דקות.
  • נוציא מהתנור בזהירות, לא לפחד להעביר סכין על הדפנות בזהירות, ונחזיר לתנור ב-150 מעלות לעוד שעה ורבע
  • בחורף אפשר להכין יום קודם ולהשאיר בתוך התנור עד הבוקר שהוא כבוי כדי שהנוזלים יתייבשו ולהעביר למקרר לקירור

תמונות ותגובות מהגולשים: 

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה קלאסית נימוחה ומדהימה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *