מתכון באדיבות: איילת ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: מאפה בצק עלים עם שוקולד הכי פשוט ומגרה
מצרכים
בצק שמרים עלים – תמונה
שוקולד קליק סגול
מעט קמח
סוכריות שוקולד
אופן הכנה
- משתמשים בבצק ומפשירים אותו לילה שלם ואז עוד 5 דקות על השיש פתוח
- נחתוך לחצי, ועובדים על שני חצאים
- שמים מעט קמח על השיש ונרדד, שמים את השוקולד קליק סגול ונחתוך עם סכין פיצה לפי המידות של השוקולד, צורה לפי הסרטון.
- לתת לזה לנוח לפחות חצי שעה ואז נמרח חלמון ונפזר סוכריות שוקולד
- אופים על 180 מעלות בערך 15-20 דקות עד שמתקבל צבע יפה למעלה ולמטה
שאלות ותשובות
שאלה: כמה יצא לך?
תשובה: מכל חצי בצק יצאו לי 2 בקלות וחיברתי את שאריות הבצק כך שיצא עוד אחד, מכל חצי בצק יצאו 3 יחידות, יצא לי סה"כ 6 יחידות.
שאלה: זה בצק עלים או שמרים?
תשובה: בצק עלים שמרים, יש של מעדנות.
שאלה: מה פיזרת מעל הביצה?
תשובה: סוכריות שוקולד.
שאלה: אפשר להכין בצק שיתאים לזה?
תשובה: כל בצק של עוגת שמרים.
שאלה: אפשרי לשים גם שוקולד שלם?
תשובה: ממליצה על שוקולד חלבי טעים כלשהו.
שאלה: תוכלי להסביר קצת על הבצק?
תשובה: הוא מגיע מרודד אבל צריך לרדד עוד קצת.. ואני חותכת עם סכין פיצה לגודל שאני צריכה אז יוצא ריבוע יפה.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!