| | |

לביבות יוגורט ממכרות

מכינים בקליק תוך 5 דקות ומטגנים לקבלת לביבות מופלאות שיעשו לילדים את היום!
בהשראת: אורלי קרלין
ציון 4.65 על ידי 14 דירוגים
לביבות יוגורט ממכרות בקלי קלות

לא אלה לא פנקייקס, וגם לא משהו דומה, אבל את לביבות אלה לא תצליחו להפסיק לאכול!

לביבות יוגורט לילדים שיוצאות רכות, אווריריות, ובמרקם ייחודי ומנחם.

מכינים בקליק תוך 5 דקות ומטגנים לקבלת לביבות מופלאות שיעשו לילדים את היום.

לביבות יוגורט ממכרות בקלי קלות
צילום: אורלי קרלין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לביבות יוגורט ממכרות בקלי קלות

לביבות יוגורט ממכרות

מכינים בקליק תוך 5 דקות ומטגנים לקבלת לביבות מופלאות שיעשו לילדים את היום!
ציון 4.65 על ידי 14 דירוגים
לדרג
כמות 15 יחידות
באדיבות: אורלי קרלין

המצרכים

  • 1 כוס יוגורט
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה (מומסת)
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • נערבב קודם את היוגורט עם ביצה וחמאה.
  • בקערה נפרדת נערבב את הקמח, אבקת אפיה ,סודה לשתייה וסוכר.
  • נאחד בין הרטובים והיבשים, ונערבב אותם עד שנוצר גושים, לא צריך להגיע לאחידות.
  • נשאיר בין 15 ל-20 דקות לעמוד, ואחרי זאת אפשר לטגן.
  • אפשר לאכול עם שמנת חמוצה ,דבש או ממרח שוקולד.

הערות וטיפים

הטריק הוא לא לערבב יותר מדי אחרת נקבל בצק גומי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לביבות יוגורט ממכרות

אפשר בתנור?
בתנור יצא יבש.
איזה יוגורט?
לא משנה מה שיש בבית לא חשוב, רק לא מתוק אלא יוגורט ביו ,אני עשיתי עם יוגורט 3%.
החמאה צריכה להיות מומסת לגמרי?
כן, החמאה צריכה להיות מומסת לגמרי אחר היא לא תתערבב טוב עם יוגורט וביצה יהיו גושים קטנים של חמאה.
אפשר ללא הסודה לשתייה?
כן אפשר, אני תמיד עשיתי עם אבקת אפייה רק אבל כאשר ניסיתי את מתכון הזה הוא יותר מוצלח, את יכולה לעשות עם קמח תופח.
איך זה יוצא ככה תפוח יפה לבד במחבת?
שמים את הבלילה על המחבת בעזרת כף והן תופחות לבד (בבצק יש אבקת אפיה וסודה לשתייה) ברגע שאת רואה בועות על פני לביבה את הופכת אותה ומטגנת בצד השני.

 

 

לביבות יוגורט ממכרות בקלי קלות


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

 

מקור: אורלי קרלין

Similar Posts

20 Comments

    1. היי אנה,
      אם יוצאות לך לביבות שטוחות, מספיק מעט שמן. אם הן עבות יותר, כדאי אולי לשים שמן בחצי מגובה המחבת ולהפוך את זה כבר לטיגון בשמן עמוק.
      בהצלחה!

  1. ממש ממש טעימות
    קלות להכנה ופשוט יצאו מעולה
    נטרפו ברגע
    חשוב להגיד שזה נקרא לביבות יוגורט אבל זה כמו פנקייק לכל דבר בטעם (:

    1. היי סיון,
      שמחים מאוד שיצאו טעימות ונהניתם מהן כל כך 🙂
      תודה רבה על התגובה שלך!

  2. מאחר והכמות קטנה,מראש הכנתי כמות כפולה, יצא מעדן וגם יפות ככ.. מומלץ בחום! תודה לאחלה מתכון.

      1. וכמה זה 2 כפות חמאה מומסת? מה הכמות שצריך להמיר בשביל לקחת 2 כפות חמאה מומסת?

      2. היי טליה,
        כמות החמאה אינה צריכה להיות מדויקת על הגרם. 2 כפות זה מספיק טוב בשביל המתכון הזה 🙂

  3. הכמויות בכוסות הם תמיד בעייתיות . אודה לך אם תתני את כמות הקמח בגרמים וגם את משקל היוגורט בגרמים או ״ בסיסי״ cc. עשיתי את המתכון ללפי הכתוב במדוייק. יצא לי בלילה סמיכה במקצת ובשום פנים לא הצלחתי להוציא 15 לביבות מזה. אם הייתי משתמשת במצקת מרק היו יוצאים לי אולי 3 לביבות .. הטעם לאומת זה נפלא. במחבת השנייה דיללתי קודם את התערובת עם קצת מיי סודה והצלחתי לצור לביבות קטנות ודקות יותר. … אשמח לתגובתך . אני רוצה להכין לפחות 30 מהם… לפגישה עם קבוצה בחנוכה.

    1. היי בת שבע, אנחנו מבינים את הבעייתיות אך לצערנו המתכון המקורי הוא בן כמה שנים ללא שימוש בגרמים. אנחנו מציעים להשתמש בכוס מידה אוניברסלית ולהקפיד על שלבי המתכון ואז לשלוט במספר הלביבות שיוצא לפי הגודל של כל אחת (להכפיל כמויות גם). בהצלחה ובתיאבון!

      1. 5 stars
        יצא מאוד מוצלח תודה. מתכון נהדר. השתמשתי בכוס חד פעמית לקמח ולא היה לי סודה לשתייה אז השמטתי. אוורירי מתוק וטעים. בזקתי מעל אבקת סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?