גם קלה וגם טעימה?! אין סיבה לא להכין. עוגת תפוזים בחושה אוורירית ומושלמת הם טעם מן החלומות, ואפילו פרווה! מכינים בקלי קלות ובקערה אחת בלי מיקסר, ותוך 5 דקות מקבלים עוגה מפנקת ומיוחדת בטעם מתוק-חמצמץ שמשגע את כל מי שטועם.
מתכון באדיבות: קלואי נגר – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים בחושה מדהימה ורכה ב-5 דקות עבודה
מצרכים
תבנית: 2 אינגליש קייק
כוס: כוס זכוכית של שתייה רגילה (כוס ושליש של כוס חד פעמית לשתייה קרה)
4 ביצים
2.5 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
שקית אבקת אפייה
כוס שמן
גרידה מ-2 תפוזים ( 2 התפוזים אמורים להספיק גם לכוס מיץ!)
1 כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה
- קודם נערבב את הכל ביחד
- נשים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא כמעט יבש
- אפשר לקשט באבקת סוכר
- מי שאוהב עוגה רטובה – אפשר עם כף למזוג קצת מיץ תפוזים על העוגה כל עוד היא חמה
שאלות ותשובות
שאלה: להפריד את הביצים?
תשובה: בלי להפריד הכל ביחד לערבב עם כף.
שאלה: מה הכוונה גרידה מ2 תפוזים הקליפה?
תשובה: לגרד עם מגרדת את הקליפה.
שאלה: אם אני מכניס הכל בתבנית אחת עגולה במקום בשניים כאלה זה אותו דבר?
תשובה: מאמינה שכן.
שאלה: אפשר להקפיא את העוגת תפוזים?
תשובה: אפשר.
שאלה: כמה זמן בערך לכוון את התנור?
תשובה: רבע שעה אני עשיתי.
שאלה: חייבים גרידת תפוז?
תשובה: כן זה נותן הרבה מהטעם.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- מירי ביניה: “הכנתי ויצא טוב!“
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
כמה זמן בתנור? לא כתוב
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא כמעט יבש, בסביבות 30 דקות (אך חשוב לשים עין ולבדוק עם קיסם)
תוסיפו קוקוס זה ישדרג את העוגה פלאים
קוקוס זה תמיד רעיון טוב!