מתכונים לשבועותעוגותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג’חנון

הפינלה של השבוע שיסיים אותו בפיצוץ של מתיקות. עוגת גבינה אפויה קלאסית שיוצאת נימוחה ואוורירית כמו ענן, בנוסף לטעם שישמח את כולם. עוגה קלאסית ולא מתוחכמת שכולם יכולים להכין לקבלת עוגה יפה וגבוהה בדיוק כמו בקונדיטוריה.

מתכון באדיבות: גילה בן ישי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג’חנון

מצרכים 

תבנית:  סיר ג’חנון 24 משומן בחמאה היטב
כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה

750 גר’ גבינה לבנה
שמנת חמוצה 15% 1
6 ביצים מופרדות L
2 סוכר וניל
כוס ורבע סוכר
4 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל


אופן הכנה 

  • נתחיל בהקצפת החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן ויציב בקערת המיקסר. אחרי זאת נעביר לקערה נקיה.
  • ננקה את קערת המיקסר ונקציף בה כעת את החלמונים עם רבע כוס הסוכר ו-2 וניל, ונוסיף בהדרגה את הגבינות והשמנת ואחר כך את הקורנפלור והאינסטנט. נקציף לאחידות
  • לסיום נערבב עם מרית את החלבונים שהנחנו בצד לתערובת החלמונים.
  • נשפוך לסיר ונשים לתנור 180 מעלות חום עליון תחתון,אפיה שעה, ובתחתית תבנית מים מלאה מעליה תבנית רשת שעליה תהיה מונחת תבנית העוגה.
  • לא נוציא עד התקררות ונהפוך על צלחת הגשה

שאלות ותשובות

שאלה: שהעוגה יוצאת מהתנור היא אמורה לרעוד כמו ג’לי
תשובה: אמורה לרעוד כן, כי אין בה קמח שייצב אותה.

שאלה: היא מגירה מים במקרר?
תשובה: לא מגירה נוזלים.

שאלה: צריך לסנן את הגבינה בבד?
תשובה: לא.

שאלה: במידה ואין פודינג מה התחליף?
תשובה: אין תחליף.

שאלה: הכנסת אותה למקרר כשהיא יצאה מהתנור?
תשובה: לא. נתתי לה מנוחה שעה בתנור והפכתי על צלחת.

שאלה: את לא מורידה את המעלות כעבור מספר דקות?
תשובה: לא.

שאלה: את הסיר גחנון סגרת בזמן האפייה?
תשובה: לא.

שאלה: איך אני מוציאה את העוגה מהסיר?
תשובה: בתחילת האפיה את משמנת בחמאה היטב וכשהעוגה מתקררת כעבור שעה בתנור את מעבירה סכין מסביב והופכת.

שאלה: כמה זמן צריך להשאיר אותה בתוך התנור כדי שלא תצנח?
תשובה: שעה בתנור סגור מספיק.

שאלה: את שמה נייר אפייה בצדדים נייר כסף מבחוץ?
תשובה: לא צריך רק משמנים.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג'חנון

 

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג'חנון

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker