מתכונים לפסחעוגותעוגות שוקולדרולדות

רולדת שוקולד מוקה משגעת ללא קמח

כל אחד יכול להפוך לקונדיטור עם עוגה מרשימה זו. רולדת שוקולד מוקה מופלאת וטעימה ברמות שמכינים בלי קמח. מכינים עוגת שוקולד דקה ומגלגלים במלית קצפת קפה מלטפת, עם זיגוג סופי של גנאש שוקולד עשיר. רולדת שוקולד טעימה שהכי מתאימה לנמנעים מגלוטן וגם בכלל למי שמחפש קינוח חגיגי ומפנק.

 

מתכון באדיבות: לי ביטון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: רולדת שוקולד מוקה משגעת ללא קמח

מצרכים 

תבנית: תבנית תנור בגודל 30X40 ס”מ

לעוגת שוקולד:
5 ביצים בטמפרטורת חדר מופרדות
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1/4 כוס קקאו (40 גרם) (ועוד מעט קמח לפיזור על נייר אפייה)
2 כפות קורנפלור (20 גרם)

לקצפת הקפה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפיות אבקת נס קפה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לציפוי גנאש:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)
120 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה 

  • נתחיל בעוגת השוקולד – נחמם תנור ל-170 מעלות. נרפד את תבנית התנור בנייר אפייה, נשמן את הנייר ונפזר מעט קקאו מעל. 
  • במיקסר נקציף חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. נוסיף 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) ונמשיך להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר לקבלת קצף מבריק וקרמי
  • נוסיף חלמונים וסוכר וניל ונקציף לאט לאיחוד. ננפה מעל קקאו וקורנפלור ונקציף לאט עד שהתעורבת אחידה.
  • נשטח את התערובת בתבנית ונאפה 15 דקות עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש
  • נכין נייר אפייה חדש על משטח העבודה ונפזר עליו מעט קקאו. נוציא את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם נייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית נחרר אותם קודם בסכין). נכסה במגבת מטבח עבה ונניח כך לצינון
  • כעת נכין את קצפת הקפה – במיקסר נקציף את היכל השמנת מתוקה, אבקת נס קפה, ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית
  • נקלף מהעוגה את הנייר המקורי. נמרח את הקצפת על העוגה ונשאיר שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי.
  • נגלגל לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה). לא להיבהל אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול – היא עדיין תצא מקסימה. נעביר את הרולדה למקפיא לשעה שעתיים להתייצבות.
  • נכין כעת את גנאש השוקולד – במיקרוגל נחמם 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. נטרוף לרוטב חלק ואחיד ונמזוג את ציפוי השוקולד מעל הרולדה, נניח לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי – כך הצלחת נשארת נקייה). 
  • שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר גרסת פרווה?
תשובה: מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית להקצפה.

שאלה: את הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור צריך לגלגל מיד ולעטוף במגבת?
תשובה: לא צריך לגלגל ולא לעטוף… להוריד את הנייר אפיה, למרוח קרם וישר להקפיא.

שאלה: כמה ביצים?
תשובה: 5 ביצים מופרדות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

רולדת שוקולד מוקה משגעת ללא קמח

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker