מתכון באדיבות: חן ג'ורי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פאי אגוזים מקורמלים טעים ומפנק
מצרכים
תבנית: 2 של אינגליש קייק או אחת עגולה.
לטארט:
100 גרם חמאה/מחמאה רכה
1/2 כוס פחות כף אבקת סוכר(60 גרם)
2 כפות שקדים טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
ביצה אחת.
אחד ורבע כוסות קמח (170 גרם)
קורט מלח
למלית:
40 גרם שקדים
40 גרם אגוזי קשיו
40 גרם אגוזי לוז
40 גרם אגוזי מלך
40 גרם פיסטוקים
40 גרם פקאנים
1/2 כוס סוכר(100 גרם)
1/3 כוס דבש/ סילאן תמרים (100 גרם)
100 גרם מחמאה/ חמאה
1/2 כפית גרידת לימון
אופן הכנה
- נתחיל בערבול חמאה, אבקת סוכר, ושקדים טחונים במערבל.
- נוסיף וניל גרידת לימון וביצה. לאחר מכן ננפה קמח ומלח ונוסיף.
- נערבל במהירות נמוכה. עד ליצירת בצק אחיד.
- נכניס את הבצק לקירור עד לשעתיים.
- נחלק כעת את הבצק ל-2 ונרדד כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ. הגדול במעט מהיקף התבנית המיועדת, נצמיד לדפנות וחותכים את היתרה.
- נחורר את הבצק בעזרת מזלג ונעביר למקרר למנוחה של שעה.
- נאפה את הטארט בתנור שחיממנו מראש ל-150 מעלות למשך 12 דקות עד להזהבה.
להכנת המלית –
- קודם קולים את הפיצוחים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 10 דקות. נצנן ונקצוץ גס. (אפשר לא לקצוץ)
- במחבת על אש בינונית נמיס סוכר ודבש עד שנוצר קרמל.
- נוסיף חמאה רכה ונערבב יחד עד שמתקבל מעין טופי אחיד.
- נוסיף את הפיצוחים וקליפת הלימון, נערבב ונסיר מהאש.
- ליצוק את המלית לתוך הקלתיות ונחזיר לאפייה בתנור שחיממנו ל-150 מעלות ל-12 דקות
שאלות ותשובות
שאלה: אם הבנתי נכון זו כמות ל 2 עוגות?
תשובה: תלוי באיזו תבנית את משתמשת…זה יכול להיות 2 של אינגליש קייק או אחת עגולה.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!