|
היום נהנים מפרוסות קטנות וממכרות של טופי אגוזים ודואגים לקלוריות מחר. פאי אגוזים מקורמלים מתוקה וקסום בטעם ישר מהחלומות. מכינים מטארט בבצק דק דק ומוסיפים מלית של מגוון רחב של אגוזים קלויים ברוטב קרמל טופי מפנק במיוחד. פאי אגוזים מרשים, חגיגי, וזהוב שישאיר כל מי שטועם בפה פעור!

מתכון באדיבות: חן ג'ורי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: פאי אגוזים מקורמלים טעים ומפנק

מצרכים 

תבנית: 2 של אינגליש קייק או אחת עגולה.

לטארט:
100 גרם חמאה/מחמאה רכה
1/2 כוס פחות כף אבקת סוכר(60 גרם)
2 כפות שקדים טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
ביצה אחת.
אחד ורבע כוסות קמח (170 גרם)
קורט מלח

למלית:
40 גרם שקדים
40 גרם אגוזי קשיו
40 גרם אגוזי לוז
40 גרם אגוזי מלך
40 גרם פיסטוקים
40 גרם פקאנים
1/2 כוס סוכר(100 גרם)
1/3 כוס דבש/ סילאן תמרים (100 גרם)
100 גרם מחמאה/ חמאה
1/2 כפית גרידת לימון


אופן הכנה 

  • נתחיל בערבול חמאה, אבקת סוכר, ושקדים טחונים במערבל.
  • נוסיף וניל גרידת לימון וביצה. לאחר מכן ננפה קמח ומלח ונוסיף.
  • נערבל במהירות נמוכה. עד ליצירת בצק אחיד.
  • נכניס את הבצק לקירור עד לשעתיים.
  • נחלק כעת את הבצק ל-2 ונרדד כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ. הגדול במעט מהיקף התבנית המיועדת, נצמיד לדפנות וחותכים את היתרה.
  • נחורר את הבצק בעזרת מזלג ונעביר למקרר למנוחה של שעה.
  • נאפה את הטארט בתנור שחיממנו מראש ל-150 מעלות למשך 12 דקות עד להזהבה.

להכנת המלית –

  • קודם קולים את הפיצוחים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 10 דקות. נצנן ונקצוץ גס. (אפשר לא לקצוץ)
  • במחבת על אש בינונית נמיס סוכר ודבש עד שנוצר קרמל.
  • נוסיף חמאה רכה ונערבב יחד עד שמתקבל מעין טופי אחיד.
  • נוסיף את הפיצוחים וקליפת הלימון, נערבב ונסיר מהאש.
  • ליצוק את המלית לתוך הקלתיות ונחזיר לאפייה בתנור שחיממנו ל-150 מעלות ל-12 דקות

 
 
 
 

שאלות ותשובות

שאלה: אם הבנתי נכון זו כמות ל 2 עוגות?
תשובה: תלוי באיזו תבנית את משתמשת…זה יכול להיות 2 של אינגליש קייק או אחת עגולה.

עוד מתכונים מבוקשים:

פאי אגוזים מקורמלים טעים ומפנק

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements