|

מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

אין על בייגלה גדול חם וטרי שרק עכשיו יצא מהתנור - בעל קרום קשה אך לא פריך מבחוץ!
בהשראת: רותם אילן גור
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

מתכון בייגלה ביתי, קל ומהיר להכנה! הבייגלה שכולם אוהבים עכשיו יכול להיות אצלכם על שולחן הארוחה!

בייגלה אמיתי הוא הבייגל הכי טעים שיכול להיות ומהניסיון שלי, כשיש לי אותם בבית לצד לחמים נוספים, הם הראשונים להתחסל. כל אחד אצלנו אוהב את הבייגל שלו עם תוספת אחרת וכשאני מנסה לקנות ולרצות את כולם, תמיד חסר טעם אחד.

אז בפעם האחרונה שהיה חסר טעם שמישהו אצלנו ביקש, נשברתי והתחלתי להכין אותם בבית. להפתעתי הם יצאו בדיוק כמו הקנויים, טעימים בהרבה כשהם יוצאים חמים מהתנור, וכל כך קלים להכנה שמאז אני מכינה אותם קבוע! טעימים־טעימים וממכרים!

מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה
צילום: רותם אילן גור

למה באמת כדאי לכם: מתכון בייגלה ביתי

  • כל כך טעימים שיגרמו לכם להפסיק לקנות אותם!
  • מתכון בייגלה ביתי כל כך קל שכל אחד יכול להכין בלי בעיה ותמיד יוצא טעים!
  • מתכון בריא לבייגל טעים, ללא ביצים וללא שמן!
  • אפשר להכין הרבה, להקפיא ולחמם בכל הזדמנות כשמתחשק!

שורה תחתונה: אתם חושבים שהבייגל הקנוי טעים? תכינו את המתכון הזה ותחשבו שוב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

אין על בייגלה גדול חם וטרי שרק עכשיו יצא מהתנור - בעל קרום קשה אך לא פריך מבחוץ!
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: רותם אילן גור

ציוד

כוס: כוס חד"פ לשתיה קרה.

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח (רגיל מנופה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים ( תמיד כדאי להתחיל בפחות ולהוסיף במידת הצורך)
  • 2 כפיות מלח

לטבילה:

  • מים בסיר
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נלוש היטב את החומרים (בלי המלח) ובסוף נרצה להוסיף את 2 כפיות המלח.
  • נכסה ולתת לבצק מנוחה של 10 דקות.

לטבילה:

  • בינתיים נרתיח מים בסיר. כשרותח נוסיף למים 4 כפות דבש ו-2 כפות אבקת סודה לשתייה.
  • נערבב היטב וננמיך את הלהבה.
  • נכין את צורות הבייגלה ונכניס אותם למים החמים כחצי דקה מכל צד.
  • נוציא בעזרת כף מחוררת ונעביר אותם לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • נפזר עליהם שומשום/זעתר/מלח.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבייגלה שזוף ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון בייגלה ביתי 

זה קריספי או רך?
קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
בלי למרוח ביצה לפני השומשום?
בלי.
למה מכניסים את הבצק למים חמים – מה פעולה זו עושה לבצק?
הבישול מעניק לו ברק וצבע, וגם מרקם פריך מבחוץ אבל רך בפנים.
בלי שמן?
בלי.
המתכון ללא ביצים?
בלי ביצים ובלי שמן.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה
צילום: שילת ברקת

"יצא מושלםםם!!!! תודה מלכה!"
שילת ברקת

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

 

מקור : Rotem Ilan Gur

Similar Posts

16 Comments

    1. היי תמר,
      יש התפחה ממש קצרה של 10 דקות, זה מספיק ספציפית למתכון הזה 🙂
      בהצלחה!

    1. היי גיטי,
      אנחנו ממליצים לא להחליף את הסודה לשתייה, זה מרכיב חשוב והתוצאה לא תהיה זהה בלעדיו.
      בהצלחה!!

    2. גם לי לא היה סודה לשתייה..עשיתי בלי..בבצק עצמו כן שמתי 4 כפות שמן כי הרגיש לי בצק קצת יבש..יצא מצוין..ואפיתי על טורבו..תודה על המתכון יצא מעלף

    1. היי שוקי,
      אכן כן, רק כדאי לזכור שהמרקם לא יהיה זהה לזה שעשוי מקמח לבן.
      זה לא טוב או רע, אלא פשוט שונה 🙂
      בהצלחה!

  1. שלום רב
    המתכון נראה פשוט וקל.
    שאלה אחת : כמה בייגלה יוצאים מהכומויות שבמתכון.

    1. הכמות שיוצאת היא הכמות שניתן לראות בתמונה, כ 10 יחידות בסה"כ. בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?