עוגת השוקולד קוקוס האהובה בטוויסט מיוחד ומעניין ישר מהמטבח הטורקי. עוגת שוקולד קוקוס ושמנת טעימה בטירוף ובמרקם מנחם, מרכיבים מבסיס עוגת שוקולד שמשטחים מעליו קרם קוקוס עסיסי ומפנק ומסיימים עם גנאש שוקולד עשיר. ביס אחד מעוגה זו יעשה לכם בפה קרקס, ואז מבינים!
מתכון באדיבות: haticeli_tatlar55 – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד קוקוס טורקית משגעת
מצרכים
לתחתית:
4 ביצים
1.5-2 כוסות קמח
200 גרם סוכר
110 מ"ל מים חמים
110 מ"ל כוס שמן
1 שקית פודינג וניל
3 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
מלית:
500 מ"ל שמנת להקצפה
200 מ"ל חלב
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם קוקוס
לגנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
להרטבה:
200 מ"ל חלב
אופן הכנה
- נתחיל בהכנות קדם – נכין את המלית: נקציף את החלב עם הקצפת במשך 3-4 דקות, ואז נוסיף אבקת סוכר ו קוקוס ונערבב.
- נכין את הגנאש שוקולד לציפוי: נחמם את השמנת המתוקה ונוסיף אותו לשוקולד המומס ונערבב
- כעת נתחיל בהכנת התחתית: נקציף את הביצים (4 ביצים) והסוכר במשך 8-10 דקות, ואז נוסיף את כל שאר החומרים פרט לאבקת אפייה, ונקציף. ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים
- נשים בתנור על חום 170 מעלות למשך 25 דקות
- אחרי שיוצא, נרטיב את העוגה בכוס חלב ונשטח אותה באופן שווה, ואז נשטח את מלית הקוקוס באופן שווה מעליה.
- לבסוף נזגג את הגנאש המוכן מעל, ושמים למקרר למשך 4-5 שעות
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
מדוע לא לציין גודל תבנית??
כמה פעמים כתבו וטרם התקבלה תשובה ברורה !
היי דורית,
מתנצלים על כך.
אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה 24 או תבנית מרובעת בינונית 31X22 ס"מ.
בהצלחה 🙂
עוגה מאכזבת ביותר המתכון בכלל לא תואם את כמות החומרים ממש מאכזב
היי מלי! תודה על התגובה שלך.
אנחנו מתנצלים על אי הבהירות במתכון. תיקנו אותו 🙂
מתכון שנראה טובבב , אבל בקצפת מהשמנת המתוקה והחלב חסר אינסטנט פודינג וניל ?
1 שמנת מתוקה זה 250 מל ןלא 200
תודה רובא, תוקן.
החלב שאיתו מרטיבים את העוגה הוא קר?
אפשר
באיזה תבנית מכינים את העוגה?
מה גודל התבנית לעוגה ?
היי קרן, ניתן להכין בכל תבנית בינונית (עגולה/מרובעת). בהצלחה ובתיאבון!
שלום. אפשר להחליף קצפת בקרם קוקוס לשכבת הקוקוס?
אפשר להכין קצפת מהקרם קוקוס כל עוד הוא לפחות 20% שומן. בהצלחה ובתיאבון!
מה גודל התבנית, תודה?
ניתן להכין בכל תבנית בינונית (עגולה/מרובעת). בהצלחה ובתיאבון!
האם במתכון לא חסר ביצים
4 ביצים בהכנת התחתית. בהצלחה!
במצרכים לתחתית לא רשום ביצים
ובאופן הכנה רשום להקציף ביצה וסוכר
כמה ביצים?
4 ביצים להכנת התחתית. בהצלחה ובתיאבון!
4 ביצים. בהצלחה ובתיאבון!
היי
לא כתוב כמה ביצים לתחתית, ובתהליך ההכנה כתבתם להקציף ביצה, אז כמה??
תיקנו אך לוקח זמן עד שמתעדכן אצל כולם. יש להקציף 4 ביצים כשמכינים את התחתית. בהצלחה 🙂
כמות הקמח במתכון לא ברורה…. הדיוק במתכונים מהסוג הזה חשוב… נודה להבהרה 🙂 תודה רבה..
היי אפרת, כמות הקמח כפי שמצויין למעלה וגם במתכון המקורי בטורקית כאן היא 1.5-2 כוס. להתחיל עם כוס וחצי ולהעריך את המרקם ולהוסיף קמח הדרגתית לפי הצורך, יוצא מושלם!
מלית הקוקוס לא נכנסת לאפייה?
היי טל!
מלית הקוקוס לא נכנסת לאפייה 🙂
במצרכים לא מופיעה ביצה, רק בהכנת הבצק. חבל על הטעות שלכם.
4 ביצים, הטעות תוקנה. בהצלחה ובתיאבון!