| |
עוגת השוקולד קוקוס האהובה בטוויסט מיוחד ומעניין ישר מהמטבח הטורקי. עוגת שוקולד קוקוס ושמנת טעימה בטירוף ובמרקם מנחם, מרכיבים מבסיס עוגת שוקולד שמשטחים מעליו קרם קוקוס עסיסי ומפנק ומסיימים עם גנאש שוקולד עשיר. ביס אחד מעוגה זו יעשה לכם בפה קרקס, ואז מבינים!

מתכון באדיבות: haticeli_tatlar55 – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד קוקוס טורקית משגעת

מצרכים 

לתחתית:
4 ביצים
1.5-2 כוסות קמח
200 גרם סוכר

110 מ"ל מים חמים
110 מ"ל כוס שמן
1 שקית פודינג וניל
3 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה


מלית:
500 מ"ל שמנת להקצפה
200 מ"ל חלב 
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם קוקוס

לגנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב

להרטבה:
200 מ"ל חלב


אופן הכנה 

  • נתחיל בהכנות קדם – נכין את המלית: נקציף את החלב עם הקצפת במשך 3-4 דקות, ואז נוסיף אבקת סוכר ו קוקוס ונערבב.
  • נכין את הגנאש שוקולד לציפוי: נחמם את השמנת המתוקה ונוסיף אותו לשוקולד המומס ונערבב
  • כעת נתחיל בהכנת התחתית: נקציף את הביצים (4 ביצים) והסוכר במשך 8-10 דקות, ואז נוסיף את כל שאר החומרים פרט לאבקת אפייה, ונקציף. ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים
  • נשים בתנור על חום 170 מעלות למשך 25 דקות
  • אחרי שיוצא, נרטיב את העוגה בכוס חלב ונשטח אותה באופן שווה, ואז נשטח את מלית הקוקוס באופן שווה מעליה. 
  • לבסוף נזגג את הגנאש המוכן מעל, ושמים למקרר למשך 4-5 שעות

עוגת שוקולד קוקוס טורקית מיוחדת במינה

עוגת שוקולד קוקוס טורקית מיוחדת במינה

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

29 Comments

    1. היי דורית,
      מתנצלים על כך.
      אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה 24 או תבנית מרובעת בינונית 31X22 ס"מ.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מלי! תודה על התגובה שלך.
      אנחנו מתנצלים על אי הבהירות במתכון. תיקנו אותו 🙂

    1. היי קרן, ניתן להכין בכל תבנית בינונית (עגולה/מרובעת). בהצלחה ובתיאבון!

    1. אפשר להכין קצפת מהקרם קוקוס כל עוד הוא לפחות 20% שומן. בהצלחה ובתיאבון!

    1. תיקנו אך לוקח זמן עד שמתעדכן אצל כולם. יש להקציף 4 ביצים כשמכינים את התחתית. בהצלחה 🙂

      1. כמות הקמח במתכון לא ברורה…. הדיוק במתכונים מהסוג הזה חשוב… נודה להבהרה 🙂 תודה רבה..

      2. היי אפרת, כמות הקמח כפי שמצויין למעלה וגם במתכון המקורי בטורקית כאן היא 1.5-2 כוס. להתחיל עם כוס וחצי ולהעריך את המרקם ולהוסיף קמח הדרגתית לפי הצורך, יוצא מושלם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements